48 506 aktuálních nabídek
od 960 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo Co má obsahovat nájemní smlouva a jaké jsou povinnosti pronajímatele i nájemce? Co má obsahovat nájemní smlouva a jaké jsou povinnosti pronajímatele i nájemce?

    Ačkoliv počet Čechů žijících „ve vlastním“ přesahuje v rámci EU průměr, přes 20 % obyvatel bydlí v nájmu. Vzhledem k cenám nemovitostí, které vystřelily strmě vzhůru, se dá navíc u tohoto typu bydlení očekávat nárůst. Ať už si chcete byt či jiné prostory pronajmout, nebo je naopak budete nabízet, nejspíš vás nemine setkání s nájemní smlouvou. Co by měla obsahovat a nač si dát pozor? A jaké jsou povinnosti nájemce i pronajímatele?

  • Logo Jak zařídit ložnici? Základní dispoziční tipy pro harmonickou oázu Jak zařídit ložnici? Základní dispoziční tipy pro harmonickou oázu

    Vstávejte do každého nového dne příjemně naladěni – stačí si správně zařídit ložnici. Nezáleží na tom, zda spíte v nejmenším pokoji v domě či zda můžete u postele tancovat, naše rady využije každý.

  • Logo Nebývalý zájem firem o prezentaci na únorovém veletrhu SOLAR PRAHA 2023 Nebývalý zájem firem o prezentaci na únorovém veletrhu SOLAR PRAHA 2023

    Enormní poptávka po instalaci střešních fotovoltaických elektráren koresponduje s velkým zájmem firem prezentovat svá řešení na veletrhu obnovitelných zdrojů a úspor energií SOLAR PRAHA 2023. 

  • Logo Jak je na tom nyní realitní trh a dává dnes koupě bytu smysl? Jak je na tom nyní realitní trh a dává dnes koupě bytu smysl?

    Přemýšlíte o koupi nového bytu, ale obáváte se situace na realitním trhu? Přiblížíme vám, jak to aktuálně s cenami a prodeji bytů vypadá, a odpovíme na otázku, zda dává koupě bytu nyní smysl.

  • Logo Byt jako trezor proti inflaci Byt jako trezor proti inflaci

    Jak uchránit úspory před znehodnocením, když ceny rostou nebývalým tempem? Developeři se snaží učinit oblíbenou investici do bytu ještě atraktivnější. Mimořádná splátka se vrátí v nižší kupní ceně.

  • Logo Developeři začali nabízet výhodné hypotéky Developeři začali nabízet výhodné hypotéky

    Úroky z hypoték jsou na dvacetiletém maximu a hypoteční trh meziročně propadá o desítky procent. Kupci bytů na úvěr téměř vymizeli a developeři hledají recepty, jak je vrátit do hry. Zájemci o vlastní bydlení se tak mohou dostat alespoň po určité období i na poloviční úrok z hypotéky proti oficiálnímu průměru.

  • Logo Proč se vyplatí při prodeji nemovitosti zaplatit provizi realitce? Proč se vyplatí při prodeji nemovitosti zaplatit provizi realitce?

    Ačkoliv si velká část majitelů nemovitostí myslí, že je zbytečné platit provizi realitce, když si můžou nemovitost prodat jednoduše sami, není to tak. Pojďte se s námi podívat, proč je výhodnější spolupracovat s makléřem i za cenu zaplacení vyšší provize.

  • Logo Ceny novostaveb proti loňsku dál vzrostly, developeři pokles nepředpokládají Ceny novostaveb proti loňsku dál vzrostly, developeři pokles nepředpokládají

    Zájem o nové byty ve srovnání s loňským rokem mírně opadl, takže v nabídce jich bylo na konci června v Praze více než počátkem roku. Ceny ale na tento vývoj zatím nereagují, metr čtvereční bytů daných nově na trh v prvním pololetí stál podle ceníků v průměru 156,1 tisíce korun, což bylo skoro o čtvrtinu více než za stejné období loni. Vyplývá to z dat, která sestavuje analytik developerského trhu František Brož.

  • Logo Jak vybavit nájemní byt, do čeho se vyplatí investovat? Jak vybavit nájemní byt, do čeho se vyplatí investovat?

    Bydlení v nájemním bytě rozhodně neznamená, že si prostor nemůžete přetvořit k obrazu svému tak, abyste se v něm cítili jako doma. Samozřejmě to znamená jisté omezení, ale existuje mnoho vybavení, které nevyžaduje složitou instalaci nebo velký zásah do nemovitosti samotné.

  • Logo Vzniká skvělý soubor rodinných domů mezi Krumlovem a Budějovicemi Vzniká skvělý soubor rodinných domů mezi Krumlovem a Budějovicemi

    Rodinné domy Ledňáček Závraty, výborně promyšlený soubor jednopodlažních novostaveb (bungalovů) mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi nabízí novým domkařům silné slovo v malé obci. A to doslova. Ideální příležitost pro vytvoření aktivní komunity.

  • Logo Návod, jak přepsat elektřinu nebo plyn z původního majitele či nájemce Návod, jak přepsat elektřinu nebo plyn z původního majitele či nájemce

    Stěhujete se do nové domácnosti nebo pronajímáte svou nemovitost? Nejspíš se nevyhnete přepisu elektřiny nebo plynu z jedné osoby na druhou. Postupy při řešení různých typů přepisů se liší. Kdy, co a jak zařídit vám proto prozradíme v článku.

  • Logo Rezervační smlouva na nemovitost: Na co si dát pozor? Rezervační smlouva na nemovitost: Na co si dát pozor?

    Rezervační smlouva na nemovitost je velmi užitečným dokumentem, který poskytuje ochranu nejen prodávajícímu, ale i kupujícímu. V České republice nemá stanovenu povinnou právní úpravu, proto záleží jen na smluvních stranách, na jakých podmínkách se dohodnou. 

  • Logo Na co si dát pozor při podpisu zprostředkovatelské smlouvy Na co si dát pozor při podpisu zprostředkovatelské smlouvy

    Při prodeji nemovitosti prostřednictvím realitního makléře vás jako první čeká podpis zprostředkovatelské smlouvy. Realitní makléř (zprostředkovatel) se ve smlouvě zavazuje vyvíjet činnost, která vede k prodeji či pronájmu dané nemovitost a majitel nemovitosti podpisem smlouvy potvrzuje svoji vůli nemovitost prodat. 

  • Logo Blíží se uzávěrka přihlášek za nižší ceny na veletrzích Střechy - Solar - Řemeslo Praha 2023 Blíží se uzávěrka přihlášek za nižší ceny na veletrzích Střechy - Solar - Řemeslo Praha 2023

    24. ročník odborného veletrhu Střechy Praha se bude konat v termínu 9. – 11. 2. 2023 na výstavišti v Praze Letňanech v souběhu s veletrhy Solar Praha, Řemeslo Praha a Festivalem dřeva a nářadí. Veletrh je nejvýznamnější přehlídkou výrobků, materiálů a technologií z oblasti staveb a renovací střech v České republice a spolu se souběžnými akcemi představuje jedinečnou akci v oboru střech a úsporného bydlení. Dlouhodobě vykazuje vynikající návštěvnost odborné i laické veřejnosti a účastní se jej nejvýznamnější výrobci a dodavatelé z oboru.

  • Logo Výjimečný pražský projekt Citadela 16 již brzy přivítá nové obyvatele Výjimečný pražský projekt Citadela 16 již brzy přivítá nové obyvatele

    Libuš, městská čtvrť na jižním okraji Prahy, je dynamicky se rozvíjející lokalitou. Napomáhá tomu i výstavba metra, linky D. Právě zde má být budoucí stanice metra, v blízkosti je také naplánována tramvajová zastávka linky číslo 17, která nyní končí v Modřanech. Stavba již byla zahájena a touto trasou se první cestující svezou v červnu příštího roku. Svou roli na atraktivitě městské části sehrává i dobrá dostupnost na Jižní spojku nebo Pražský okruh. Zároveň je v plánu výstavba nového městského centra a parku a předpokládá se, že se výrazně zvýší kvalita bydlení a života obecně.

  • Logo Zdědili jste nemovitost? Co vás čeká za vyřizování a jak s ní můžete naložit Zdědili jste nemovitost? Co vás čeká za vyřizování a jak s ní můžete naložit

    Zdědění nemovitosti ve většině případů neprovází šťastná událost. Avšak může vám přinést nový začátek. S dědictvím jsou spojené starosti, které vám mohou přidat pár vrásek. Pomůžeme vám se v celém procesu vyznat, a co vše vás v dědickém řízení čeká.

  • Logo Omítnout stěnu s omítkou Ytong zvládnete i sami Omítnout stěnu s omítkou Ytong zvládnete i sami

    Pro zhotovení vnitřní omítky v interiéru je vhodné použít vápenocementovou omítku Ytong. Vlákny vyztužená omítka díky nízkému součiniteli tepelné vodivosti a vysoké paropropustnosti zlepšuje tepelněizolační vlastnosti zdiva, redukuje vlhkost a omezuje tak vznik plísní na povrchu stěn. Omítka může být jednovrstvá nebo, v případě vícevrstvého omítkového systému, bude sloužit jako základní vrstva.

  • Logo Chcete prodat nemovitost? Poradíme vám, jak na to Chcete prodat nemovitost? Poradíme vám, jak na to

    Prodej nemovitosti není, zvlášť v dnešní době, nic snadného. Co všechno musíte zvládnout, aby se vám nemovitost podařilo prodat a kdy je nejlepší obrátit se na realitního makléře?

  • Logo Nepodceňujte pojištění rekreačního objektu, chaty nebo chalupy Nepodceňujte pojištění rekreačního objektu, chaty nebo chalupy

    Pyšníme se tím, že jsme národem zahrádkářů, chatařů a chalupářů, o to víc je však důležité si právě i tento majetek dostatečně pojistit. Ti, co si chalupu teprve pořídili či pořizují, by na pojištění rozhodně neměli zapomenout a ti, co již takovou nemovitost vlastní dlouho, by měli provést revizi aktuální pojistné smlouvy.

  • Logo Jak na úklid společných prostor v bytovém domě Jak na úklid společných prostor v bytovém domě

    Společné bytové prostory se neobejdou bez úklidu. Je lepší jej svěřit nájemníkům, uklízečce nebo profesionální úklidové firmě?

TOPlist