48 273 aktuálních nabídek
od 962 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo Hledáte komfortní bydlení v krásné a klidné lokalitě u Prahy? Hledáte komfortní bydlení v krásné a klidné lokalitě u Prahy?

    V krásné a klidné lokalitě u Prahy 6 vyrůstá v obci Tuchoměřice komfortní bydlení, výjimečný bytový komplex, který byl pojmenován Tuchoměřické zahrady. Právě obec Tuchoměřice je ideální pro klidné rodinné bydlení. 

  • Logo Hledáte bydlení v Praze s neomezeným výhledem a maximem světla? Francouzská okna jsou hit. Hledáte bydlení v Praze s neomezeným výhledem a maximem světla? Francouzská okna jsou hit.

    Navštivte s námi dům, ve kterém má každý jeho byt velká francouzská okna a další velice užitečné vychytávky. Tento mimořádný desetipodlažní dům právě vyrůstá v Praze 4 nedaleko stanice metra Roztyly pod jménem View Spořilov. 

  • Logo Jak zajistit odhad nemovitosti pro odvod daně, pro zjištění tržní ceny a pro banku Jak zajistit odhad nemovitosti pro odvod daně, pro zjištění tržní ceny a pro banku

    Realitní trh se stále vyvíjí a s ním i cena nemovitostí. Proto je zcela běžné, že daná nemovitost bude mít v jeden okamžik více cen. Rozhodujícím kritériem je účel, pro který cenu zjišťujete. V následujícím článku vysvětlíme, proč nelze udělat jeden odhad pro všechny případy. Dozvíte se, jak se liší požadavky na odhad pro odvod daně z nabytí finančnímu úřadu, pro potřeby banky a pro samotné určení tržní hodnoty.

  • Logo Co má v bytě řešit a hradit nájemník a co pronajímatel? Co má v bytě řešit a hradit nájemník a co pronajímatel?

    O to, co má v nájemním bytě nebo domě vyřešit a zaplatit nájemník a co pronajímatel, se vedou neustále spory. Přitom zákon v současnosti tyto povinnosti definuje poměrně přesně, a to výčtem konkrétních činností, i finančními limity nákladů na opravy.

  • Logo Veletrh střech, nářadí a dřeva v Praze Letňanech Veletrh střech, nářadí a dřeva v Praze Letňanech

    Navštivte největší veletrh pro střechy, fasády, izolace, dřevo, řemeslo a úspory energií STŘECHY PRAHA s Festivalem dřeva a nářadí v PVA EXPO PRAHA Letňany ve dnech 6. – 8. 2. 2020 a vyhrajte hodnotné ceny včetně střechy na rodinný dům!

  • Logo Podobu letošního jara, svátku zamilovaných i Velikonoc nastíní FOR DECOR & HOME Podobu letošního jara, svátku zamilovaných i Velikonoc nastíní FOR DECOR & HOME

    V areálu PVA EXPO PRAHA se ve dnech 16. až 18. ledna obchodníci i široká veřejnost dozví, jaké trendy přijdou v nadcházející jarní sezóně, o Velikonocích nebo na svátek sv. Valentýna. První nádech jara přinese do Letňan 9. ročník mezinárodního kontraktačního veletrhu dekorací, bytových a kuchyňských doplňků a dárkového zboží FOR DECOR & HOME.

  • Logo Zákon o realitním zprostředkování: co znamená jeho novela pro klienty? Zákon o realitním zprostředkování: co znamená jeho novela pro klienty?

    Český realitní trh čeká v tomto roce řada změn. Prezident podepsal zákon o realitním zprostředkování, jehož hlavním záměrem je vyšší ochrana klientů a celkové zkvalitnění realitních služeb. Jaké změny můžete očekávat?

  • Logo Buďte opatrní při uzavírání rezervační smlouvy s realitní kanceláří Buďte opatrní při uzavírání rezervační smlouvy s realitní kanceláří

    Rezervační smlouva je první, co vám jako zájemci o nemovitost realitní kancelář nabídne k podpisu. Proč je vnímaná jako riziko? Vyvarujte se chyb při jejím uzavírání.

  • Logo Střecha jako zdroj úspor energie Střecha jako zdroj úspor energie

    Elektřina získaná využitím fotovoltaických systémů ze střechy vlastního domu je jedním z hlavních témat 16. ročníku veletrhu SOLAR PRAHA, který proběhne 6. – 8. února 2020 na výstavišti v Praze Letňanech. V souběhu se uskuteční 22. ročník veletrhu střech, fasád, dřeva a řemesel STŘECHY PRAHA. Společným tématem je „Střecha jako zdroj úspor energie“.

  • Logo Zvyšování nájemného má svá pravidla. Znáte je? Zvyšování nájemného má svá pravidla. Znáte je?

    Pronajímatel má sice právo na úpravu výše nájmu, ovšem musí dodržet určitá pravidla stanovená nájemní smlouvou nebo zákonem. V jakých případech je navýšení nájemného oprávněné? O kolik je přípustné a za jakých podmínek? Existuje jeho maximální hranice? A jaká pravidla musí obě strany respektovat?

  • Logo Nájemné v Praze se zdražuje. Jak zjistíte optimální tržní výši nájmu nemovitosti? Nájemné v Praze se zdražuje. Jak zjistíte optimální tržní výši nájmu nemovitosti?

    Podle nejnovější analýzy bydlení, kterou zpracovala firma Deloitte, ceny nájemného v Praze rostou, a to zejména na pražských sídlištích. Jak ale zjistit férovou cenu nájmu, kterou požadovat či akceptovat? A co riskujete při špatném stanovení výše nájmu?

  • Logo Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

    V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora, který je dále propojen s areály Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Velká Úpa, Černý Důl a Svoboda nad Úpou.

  • Logo FOR ARCH oslavil třicetiny! Největší stavební veletrh v ČR nemá konkurenci. FOR ARCH oslavil třicetiny! Největší stavební veletrh v ČR nemá konkurenci.

    Stovky vystavovatelů napříč obory, tisíce spokojených návštěvníků, desítky novinek a nespočet přátelských i odborných setkání, to je samo o sobě dostatek důvodů ke spokojenosti. A když se něco takového podaří už potřicáté, můžeme s klidem hovořit o tradici. Tedy o něčem osvědčeném, na co je spoleh. Veletrh FOR ARCH 2019 přivítal 72 656 návštěvníků, kterým na 39 402 metrech čtverečních představilo své výrobky a služby 791 vystavovatelů. Zaplněné výstaviště nenechalo nikoho na pochybách, že FOR ARCH je i letos přední českou událostí ve stavebnictví.

  • Logo Bydlení v Evropě - srovnání nákladů na pořízení nemovitosti Bydlení v Evropě - srovnání nákladů na pořízení nemovitosti

    Čím dál vyšší prodejní ceny nemovitostí a měsíčních pronájmů jsou na obtíž obyvatelům nejen České republiky, ale celé Evropy. Rostoucí ekonomika nestačí pokrývat náklady rodin spojené s bydlením, a ty se tak často musí spoléhat na hypotéku nebo stěhovat do levnějšího bydlení. Jak jsme na tom s cenami bydlení u nás a kolik se za byty a domy platí v jiných evropských městech, zjistíte v tomto článku.

  • Logo Dejte svému bydlení kousek boho i exotiky na veletrhu FOR INTERIOR 2019 Dejte svému bydlení kousek boho i exotiky na veletrhu FOR INTERIOR 2019

    Haly letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA zaplní ve dnech 10. až 13. října 2019 nekonečný výběr nábytku, bytových doplňků a expozice nabité interiérovými prvky. Přijďte na říjnový veletrh FOR INTERIOR pro čerstvou inspiraci a dejte svému bydlení nový styl.

  • Logo Jak zrušit trvalé bydliště někomu jinému? Jak zrušit trvalé bydliště někomu jinému?

    Máte problém s trvalým bydlištěm nájemníka ve své nemovitosti a nebo předchozího majitele? Je možné zrušit trvalé bydliště někomu jinému a jak?

  • Logo Jak vypadá bezpečná domácnost nebo chytré město? To ukáže FOR ARCH! Jak vypadá bezpečná domácnost nebo chytré město? To ukáže FOR ARCH!

    Již potřicáté se představí stavební veletrh FOR ARCH, který od 17. do 21. září 2019 v PVA EXPO PRAHA nastíní aktuální dění v oblasti stavebnictví, dotací, představí vize chytrých měst i bezpečných domácností. Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

  • Logo Poradenská centra na výstavě FOR ARCH přinesou cenné rady Poradenská centra na výstavě FOR ARCH přinesou cenné rady

    Již potřetí se v rámci stavebního veletrhu FOR ARCH představí poradenská centra napříč obory tohoto odvětví. Kam jít pro radu? Ve dnech 17. až 21. září 2019 v PVA EXPO PRAHA poskytnou odborníci rady zdarma, ať už se budou týkat oken a stínicí techniky, kamen a topných těles, dřevostaveb, zabezpečení, nebo nového stavebního zákona. Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

  • Logo Připravte se na Vánoce na podzimním veletrhu FOR DECOR & HOME Připravte se na Vánoce na podzimním veletrhu FOR DECOR & HOME

    Mezinárodní kontraktační veletrh dekorací, bytových a kuchyňských doplňků a dárkového zboží FOR DECOR & HOME rozzáří letňanské výstaviště PVA EXPO PRAHA hned po prázdninách. Přijďte si sem ve dnech 5. až 7. září 2019 pro oborové trendy, novinky i vánoční inspiraci.

  • Logo Homestaging aneb jak prodat i pronajmout za vyšší cenu Homestaging aneb jak prodat i pronajmout za vyšší cenu

    Zvažujete prodej či pronájem své nemovitosti, ale jste si vědomi, že skýtá mnoho nedostatků? Máte na výběr: buď zainvestujete do rekonstrukce, nebo půjdete s nabízenou cenou dolů. Rovněž můžete využít tzv. služby „homestaging“, která se osvědčila jako velice efektivní prostředek k rychlému a zároveň profitabilnímu prodeji nemovitostí. Rozhodně homestaging nepodceňujte, tato služba už dávno není určená jen luxusním nemovitostem, naopak se v posledních letech stává nezbytnou součástí procesu přípravy prodeje i pronájmu realit.

TOPlist