Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Je životní pojistka k hypotéce nutná?

Stále více klientů si uvědomuje rizika spojená s dlouhodobým zatížením rodinného rozpočtu často vysokou splátkou hypotéky a zájem o životní pojištění proto roste.

6. 3. 2015, redakce
Je životní pojistka k hypotéce nutná?

Životní pojištění je vhodné pro ty, kteří splácí hypotéku a nechtějí, aby v případě jejich úmrtí byla rodina neúměrně zatížena. Vyplatí se zvláště v situacích, kdy příjem rodiny závisí pouze na jedné osobě a v případě výpadku tohoto příjmu by se rodina ocitla v závažných finančních problémech.

Zajištění hypotečního úvěru životním pojištěním banky někdy přímo vyžadují – a to v případě, že se jedná o rizikovější klienty nebo hypotéky – např. v případě 85procentní nebo vyšší hypotéky. Některé banky nabízejí v případě uzavřeného životního pojištění nižší úrokovou sazbu.

Jak životní pojištění nastavit?

Když jste zatíženi hypotékou, doporučujeme vám sjednat pojistnou částku na smrt minimálně ve výši vaší hypotéky, aby tak pozůstalí mohli vaše závazky vyrovnat.

Životní pojištění je rozumné nastavit tak, abyste získali ochranu pro případ ztráty zaměstnání, dlouhodobé nemoci, invalidity či smrti. V těchto případech pak za vás splátky uhradí pojišťovna, ochráníte tak sebe i vaše blízké před důsledky nesplácení úvěru.

V případě, že požadujete zajištění pouze finančních závazků, lze využít pojištění proti smrti s klesající pojistnou částkou, která kopíruje snižující se výši zbývajícího dluhu.

Vybíráme pojištění

Pokud máte o životní pojištění zájem, měli byste vybírat pozorně. Doporučujeme začít s on-line srovnáním životního pojištění na webu Chytrého Honzy, který srovnává více produktů na trhu a pomůže vám snadno najít tu nejvýhodnější variantu.

Chytrý Honza chápe, že ne vše se dá řešit „přes počítač“. Proto jsou vám v případě vašeho zájmu k dispozici naši operátoři na telefonu a specialisti v terénu, pokud se chcete sejít a celou věc probrat osobně. Stačí začít on-line srovnáním a zanechat nám kontakt.