Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

17. 3. 2022, redakce
Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Podle Terezy Vágnerové se dostali k Ytongu trochu oklikou. Původně zvažovali spolu s manželem dřevostavbu, ale nakonec si po zvážení všech pro a proti zvolili jako jasnou jedničku Ytong. Důvodů měli hned několik. Pórobetonové zdivo Ytong představuje čistý a hygienicky velmi příznivý stavební materiál, vyrábí se z přírodních surovin a nabízí zdravé klima v interiéru. Ekologická je také výroba pórobetonu Ytong. Zdivo se navíc dá dobře recyklovat a při likvidaci nepředstavuje žádnou zátěž pro přírodu.

Výstavba chat z Ytongu

Z pórobetonu Ytong budou profitovat nejen provozovatelé chat, ale i jejich hosté

Petr Aster si na Ytongu cení i jeho přesnost, odolnost, výborné tepelně-izolační parametry, minimum odpadu a rychlou a snadnou výstavbu. Chaty z Ytongu jsou energeticky úsporné, jejich výhodou je absence tepelných mostů, dobrá akumulace, nízké provozní náklady, odolnost vůči zdejším klimatickým podmínkám a vysoký tepelný komfort v létě i v zimě. Na obvodových stěnách jsou žádané tepelně-izolační pórobetonové tvárnice Ytong Lambda YQ PDK 375 mm, příčky jsou z oblíbených příčkovek Ytong Klasik 150 mm. Osvědčily se i hydrofobizované zakládací tvárnice Ytong Start 300, které při výstavbě výrazně zvyšují odolnost proti vlhkosti a eliminují vznik plísní v kritických detailech. Kromě tvárnic a příček je na stavbě i široký sortiment stavebního systému Ytong - například vyztužené nosné překlady a malty. Na vnitřních a vnějších stěnách chat jsou tepelněizolační omítky Ytong.

Chaty postavené z Ytongu jsou obložené dřevem

Promyšlený je i exteriér a interiér rodinných chat

Z návrhu areálu je cítit maximální respekt Terezy a Petra ke zdejší lokalitě a přírodě, která ji obklopuje. Při umístění chat dbali i na soukromí hostů, velmi příjemně a komfortně je řešený také interiér. Při vstupu zaujme velká vstupní část s kuchyní, která díky třem oknům výborně prosvětlena. Horní podlaží s podkrovím je provedeno se snahou minimalizovat vliv střechy na komfort hostů, celý prostor je “pocitové čistý” a člověk se v něm cítí velmi příjemně. Děti ocení prostor pro chill-out, rozkládací gauč s televizí tvoří zázemí pro jejich odpočinek, rodiče pak mohou trávit volný čas v přízemí chaty. Ke spaní slouží dvě ložnice, které díky svým rozměrům poskytují dostatek místa pobytové zóny chaty.

Podkrovní ložnice chaty postavené z Ytongu