48 345 aktuálních nabídek
od 961 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo Jak na interiérový design pro vaši ložnici? Inspirujte se Jak na interiérový design pro vaši ložnici? Inspirujte se

    Jste nyní ve fázi zařizování vlastní ložnice a přemýšlíte, pro jaké vybavení se rozhodnout? V tomto článku se podíváme na to, co by v této místnosti nemělo chybět.

  • Logo Zařiďte si domov v duchu francouzské Provence Zařiďte si domov v duchu francouzské Provence

    Je vám blízký provensálský styl bydlení? Inspirujte se, pro jaké konkrétní kousky nábytku a doplňků se rozhodnout. 

  • Logo Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu? Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

    Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

  • Logo Jak do zahrady vnést pohodlí a luxus Jak do zahrady vnést pohodlí a luxus

    Zútulněte si svoji zahradu a vybavte ji tak, abyste na ní s chutí trávili čas. Přečtěte si, jak na plánování luxusní zahrady. 

  • Logo Jak osvětlit nově koupenou nemovitost Jak osvětlit nově koupenou nemovitost

    Ještě předtím, než si svůj vysněný domov pořídíte, zamyslete se nad jeho umístěním v širších souvislostech. Důležitá je nejen samotná nemovitost, ale i celá oblast, ve které se nachází. Říká se tomu dobrá adresa.

  • Logo 5 kroků, jak vybrat zkušeného realitního makléře 5 kroků, jak vybrat zkušeného realitního makléře

    Výběr makléře byste neměli podcenit a měli byste mu věnovat dostatek času. Nemovitost prodáváte maximálně několikrát za život a jedná se o milionové částky, kde i drobná chyba může ve výsledku znamenat ztrátu statisíců. Zkušený makléř udělá vše za vás a dokáže nemovitost prodat rychle a výhodně. Jak tedy takového zkušeného a profesionálního makléře najdete? 

  • Logo Víte, jaký je rozdíl mezi oxidem uhličitým a oxidem uhelnatým a jak tyto plyny detekovat? Víte, jaký je rozdíl mezi oxidem uhličitým a oxidem uhelnatým a jak tyto plyny detekovat?

    Oxid uhličitý a oxid uhelnatý. Dva nebezpečné plyny, které se často kvůli podobným názvům zaměňují. Existují mezi nimi však podstatné rozdíly. Jaké?

  • Logo Hledáte nový domov? Zjistěte, v čem je lepší dům se zahradou a byt s terasou Hledáte nový domov? Zjistěte, v čem je lepší dům se zahradou a byt s terasou

    Rozhodujete se, zda raději koupit, nebo pronajmout nemovitost? A hledáte byt, nebo rovnou rodinný dům? Přečtěte si, jaké výhody a nevýhody s sebou tyto varianty přináší z hlediska vybavení zahrady či terasy.

  • Logo Co jsou cenové mapy nemovitostí a dá se na ně spolehnout? Co jsou cenové mapy nemovitostí a dá se na ně spolehnout?

    Chcete prodat nebo koupit nemovitost a hledáte, jaká cena je zrovna přiměřená? Možná jste narazili na cenové mapy. O co se jedná a jde o spolehlivý zdroj informací?

  • Logo Boho styl ovládl české domácnosti. Jak dostat bohémskou romantiku i k vám domů? Boho styl ovládl české domácnosti. Jak dostat bohémskou romantiku i k vám domů?

    Minimalismus? Ten už se nenosí. Do popředí se spíše dostává boho styl, který dominuje v drtivé většině domácností. Zařiďte si i vy svůj domov do bohémské romantiky, jež vás jednoznačně jen tak neomrzí. Jenže jak na to, ptáte se? Stačí styl pochopit a držet se několika pravidel. 

  • Logo Nová Kněžívka nabízí skvělou investiční příležitost Nová Kněžívka nabízí skvělou investiční příležitost

    Je to projekt, který spojuje snad vše, co se spojit dá. Příroda a středočeský venkov za humny, nákupní outlet opodál, největší dopravní přístav v zemi – pražské letiště – pár minut cesty autem. Centrum metropole je dosažitelné veřejnou dopravou ve stejném čase jako z řady periferií Prahy. Apartmánový dům Nová Kněžívka developerské skupiny GARTAL v pražských Tuchoměřicích, těsně za hranicí hlavního města, je navíc investičně zajímavý. Apartmánové jednotky zde začínají na částce 3,4 milionu korun.

  • Logo 5 rad a tipů, jak vybrat správnou stěhovací firmu 5 rad a tipů, jak vybrat správnou stěhovací firmu

    Chystáte se přestěhovat do nového domova a hledáte důvěryhodnou stěhovací firmu, která všechnu dřinu odvede za vás? Zaplatit si odborníky, aby vás odstěhovali, určitě není špatné rozhodnutí. Ale jak vybrat tu správnou firmu, která odvede skvělou práci? Asistent Enkidoo má pro vás tipy, jak ji vybrat a nenaletět.

  • Logo Zelené kaskády nabízí život v zeleni Zelené kaskády nabízí život v zeleni

    Lehce industriální vzhled v zeleném hávu, technologie charakterizující moderní bydlení, okolí nabité příležitostmi pro trávení volného času v přírodě. Do centra Prahy je to přitom různými způsoby dopravy půl hodiny a méně. Tohle je bydlení pro každého, kdo rád žije aktivně a zároveň nechce ztrácet z dosahu puls velkoměsta.

  • Logo Pozor na nové podmínky při získávání hypoték platné od 1.4. 2022 Pozor na nové podmínky při získávání hypoték platné od 1.4. 2022

    Od 1.4.2022 začaly platit přísnější podmínky pro poskytování hypoték. Od dubna proto na hypotéku část žadatelů nedosáhne. Čeho se změny týkají?

  • Logo Jak si zařídit byt jako profesionál? 5 praktických tipů Jak si zařídit byt jako profesionál? 5 praktických tipů

    Zařízení bytu nemusí být tak náročné, jak se na první pohled zdá. Stačí jen vědět, jak na to. Nechte si poradit od odborníků. Využijte našich praktických tipů.

  • Logo Jak ochladit dům či byt i bez klimatizace Jak ochladit dům či byt i bez klimatizace

    Ceny energií jdou neustále nahoru a provoz klimatizace je energeticky náročný. Starší modely jsou navíc hlučné, musíte z nich vylévat vodu a někdy mohou zapáchat. Teplotu v domě či bytě ale můžete snížit i šetrnějšími a levnějšími způsoby. Například venkovní stínění dokáže snížit teplotu v místnostech i o několik stupňů Celsia a vhodná orientace domu vám zpříjemní letní i zimní dny.

  • Logo Zájem o nemovitosti v exotických zemích roste Zájem o nemovitosti v exotických zemích roste

    Kdo by nechtěl mít svůj dům u moře, kde by mohl trávit letní měsíce. Domy v zahraničí navíc trochu překvapivě vyjdou často levněji než v Česku. I to je jeden z důvodů, proč zájem o zahraniční nemovitosti v posledních měsících výrazně roste. Populární už nejsou pouze tradiční destinace jako Itálie, Chorvatsko či Španělsko ale roste zájem o skutečnou exotiku jako je Kostarika či Karibik.

  • Logo Podmínky pro hypotéky se mění. Na co si dát pozor? Podmínky pro hypotéky se mění. Na co si dát pozor?

    Od 1. dubna začala platit nová pravidla pro získání hypotečního úvěru. Zpřísňují se limity týkající se toho, kolik musí mít žadatel našetřeno, jak moc se může zadlužit a jaká je maximální částka měsíční splátky. Podle analytiků kvůli tomuto kroku České národní banky na hypotéku nedosáhnou desítky procent žadatelů. Podívejte se s námi blíže na novinky, které platí od dubna.

  • Logo Výjimečné loftové byty a investiční jednotky v centru Vršovic Výjimečné loftové byty a investiční jednotky v centru Vršovic

    Fasáda obložená pískovcovým kamenem, reprezentativní mramorové schodiště, stropy vysoké bezmála pět metrů. Někdejší společenský dům a hotel Mars na Kubánském náměstí v pražských Vršovicích je představitelem moderní architektury šedesátých let minulého století. Dokonce byl adeptem na zařazení mezi kulturní památky. Nestalo se tak, ale svědčí to o architektonické výjimečnosti stavby. Developerská společnost GARTAL ji nyní promění na jedinečné bydlení ve skvělé lokalitě. 

  • Logo Vejminek a výměnek, co tato slova znamenala a co znamenají dnes Vejminek a výměnek, co tato slova znamenala a co znamenají dnes

    Substantivum výměnek, vejminek (a další tvary) mají původ ve slově vymínit si, tedy konkrétně právo dožití na určitém místě s rentou a službami. Od slova výměnek (vejminek) jsou pak odvozeny výrazy výměnkář(ka), vejminkář(ka), což jsou označení pro někdejšího hospodáře statku a jeho ženu. Starý venkovský zvyk, právní útvar ve formě smlouvy, který se do našeho právního systému vrátil k 1.1. 2014 po šestašestašedesáti letech.

TOPlist