48 511 aktuálních nabídek
od 960 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo 5 tipů, které vám pomohou prodat nemovitost férově a za slušné peníze 5 tipů, které vám pomohou prodat nemovitost férově a za slušné peníze

    Zdědili jste nemovitost, ale hodily by se vám spíše finance? Nebo máte více bytů a některý z nich už nevyužíváte? Pak je nejspíš ideální čas na prodej – ceny nemovitostí jsou nyní opravdu na výši. Jak na prodeji co nejvíce vydělat a zůstat přitom transparentní?

  • Logo Financování vlastního bydlení. Jaké máte možnosti a co má vliv na cenu? Financování vlastního bydlení. Jaké máte možnosti a co má vliv na cenu?

    Pokud zařizujete bydlení, nevyhnete se problematice financování. Peníze často hrají zásadní roli v tom, zda zvolíte rodinný dům, či byt, jak velká bude podlahová plocha, jaký bude stav nemovitosti a kde se bude nemovitost nacházet. Chytrým přístupem k volbě bydlení a variantě financování si přitom můžete spoustu věcí usnadnit.

  • Logo Chcete vydělat na pronájmu nemovitosti? Jen sečíst nájmy nestačí. Co vše v rozpočtu zohlednit? Chcete vydělat na pronájmu nemovitosti? Jen sečíst nájmy nestačí. Co vše v rozpočtu zohlednit?

    Chcete pronajmout nemovitost a získat tak další příjem navíc? Zvažujete pořízení nemovitosti jako investici a zdroj pasivního příjmu? „Při stanovení rozpočtu nestačí spočítat 12 krát nájem a hotovo. Je potřeba zohlednit více položek, které mají vliv na návratnost vaší investice a hlavně vás ochrání před zklamáním nebo dokonce situací, kdy celý záměr bude ztrátový,“ upozorňuje Jakub Zámiš z Odhad-zdarma.cz.

  • Logo Online kalkulačka Odhad-zdarma.cz nově spočítá i odměnu notáře v dědickém řízení Online kalkulačka Odhad-zdarma.cz nově spočítá i odměnu notáře v dědickém řízení

    Pokud jste se stali účastníkem dědického řízení, budete potřebovat využít služeb notáře. Důležitá je přitom skutečnost, že si notáře v dědickém řízení nemůžete sami vybrat. A to z důvodu nestrannosti.

  • Logo Nové Královice na okraji Prahy nebudou jen „dalším satelitem Nové Královice na okraji Prahy nebudou jen „dalším satelitem"

    Pokud se rozhodnete vytvořit projekt, který více než superlativy zaujme svým citlivým architektonickým a urbanistickým řešením, chcete zachránit zchátralou národní památku, a navíc probudit k životu místo s bohatou historií a krásným okolím, pak vás čeká spousta náročné práce. Přesně pro to se rozhodl tým architektů a investorů v projektu Nové Královice (městská část Praha-Královice). Nechtěli jít cestou okázalosti ani primárně jednoduchých řešení, už ve fázi prvních myšlenek o projektu věděli, že chtějí tohle krásné místo „probudit”, ne zcela změnit nebo „převálcovat”.

  • Logo Dočasný pokles cen pronájmů vystřídá do konce roku návrat k cenám před pandemií Dočasný pokles cen pronájmů vystřídá do konce roku návrat k cenám před pandemií

    Růst cen nemovitostí obvykle znamená také růst cen pronájmů. Pandemie přinesla na trh s bydlením nečekaný vývoj. Oproti mnoha předpovědím se po počáteční nervozitě vrátily ceny všech typů nemovitostí k rostoucímu trendu. Ceny pronájmů ale zejména ve větších městech klesaly. Jak se bude vyvíjet trh s nájemním bydlením do konce roku? Jaké faktory a okolnosti budou mít vliv na trh s pronájmy v dlouhodobějším horizontu? 

  • Logo Historická tvrz v Nových Královicích se dočkala rekonstrukce a vyvolala i zvýšený zájem o bydlení Historická tvrz v Nových Královicích se dočkala rekonstrukce a vyvolala i zvýšený zájem o bydlení

    Také vás vždycky potěší, když se zachrání nějaká historická stavba, dostane nový kabát a hlavně uplatnění? Takové štěstí měla tvrz Královice ve stejnojmenné pražské části. Ba co víc. Stala se centrem Nových Královic. A vyvolala i zvýšený zájem o bydlení ve svém okolí.

  • Logo Zapomenutá pražská část ožívá, Nové Kralovice propojují to nejlepší z historie i současnosti Zapomenutá pražská část ožívá, Nové Kralovice propojují to nejlepší z historie i současnosti

    Dům nebo byt? Město nebo vesnice? Zůstat v Praze nebo odejít na venkov do přírody? Odstěhovat se za prací do Prahy?  To jsou jen některé otázky při rozhodování o novém bydlení v hlavní městě. Každá volba má svá pro a proti, výhody i nevýhody. I na kraji Prahy jsou ale ještě neobjevená místa s atmosférou pravého venkova, krásnou přírodou a historickou hodnotou. Jedno takové místo se právě probouzí v Nových Královicích. 

  • Logo HT dveře - bezpečnostní dveře pro developery i domácnosti HT dveře - bezpečnostní dveře pro developery i domácnosti

    Pořádně zabezpečit nemovitost se vždy vyplatí. Ať už si kupujete dům či byt, nebo stavíte nové bytové a rodinné domy. Sepsali jsme pro vás několik důvodů, proč je dobré sáhnout po kvalitních bytových dveřích a raději si za ně i připlatit.

  • Logo Zájem o on-line odhady nemovitostí roste, odhad-zdarma.cz vypracuje přes 1000 odhadů denně Zájem o on-line odhady nemovitostí roste, odhad-zdarma.cz vypracuje přes 1000 odhadů denně

    Ani v době pandemie a omezení pohybu obyvatel se trh s bydlením nezastavil. I v oboru realit dochází k rozvoji on-line služeb, tedy bez nutnosti osobní návštěvy. Rostoucí zájem je například o on-line odhady nemovitostí, což potvrzují také odborníci z on-line kalkulačky Odhad-zdarma.cz. 

  • Logo Termín pro podání přiznání k dani z nemovitosti se posouvá do 1. dubna 2021 Termín pro podání přiznání k dani z nemovitosti se posouvá do 1. dubna 2021

    Povinnost podat daňové přiznání k dani z nemovitosti má každý, kdo v předchozím roce nabyl nemovitost nebo kdo provedl zásadní stavební úpravy. V letošním roce se kvůli opatřením spojeným s pandemií COVID-19 prodlužuje termín pro podání daňového přiznání do 1. dubna 2021. Termín pro zaplacení však zůstává, a to do 31. května.

  • Logo Jak probíhá dědické řízení: Provedeme vás procesem krok po kroku Jak probíhá dědické řízení: Provedeme vás procesem krok po kroku

    Řešení dědictví obvykle spadá mezi ty neradostné záležitosti. Během dědického řízení se navíc mnohdy objevují nejrůznější komplikace. Poradíme, jak dědické řízení probíhá, kde si můžete nechat vypracovat odhad nemovitosti nebo jak vyplatit ostatní dědice z jejich podílů.

  • Logo Jak dosáhnout na hypotéku bez vlastního kapitálu? Jak dosáhnout na hypotéku bez vlastního kapitálu?

    Bydlení je v dnešní době drahá záležitost. Abyste byli schopni dosáhnout na hypotéku, musíte splňovat hned několik podmínek, kam mimo jiné spadá také vlastní kapitál. Jinak řečeno, banka vám nepůjčí celou částku, za kterou nemovitost kupujete, ale pouze část. Zbytek musíte doplatit ze svého. Co když, ale vlastní kapitál nemáte? Podívejte se s námi na možnosti, jak získat hypotéku bez vlastního kapitálu.

  • Logo Prodejte svoji nemovitost bez realitky rychle a bez problémů Prodejte svoji nemovitost bez realitky rychle a bez problémů

    Prodáváte svoji nemovitost bez realitky a rádi byste ji prodali rychle a za dobrou cenu? Připravili jsme pro vás návod, jak postupovat jako zkušení profesionálové. 

  • Logo Jak zhodnotit peníze, když ne v bance? Jak zhodnotit peníze, když ne v bance?

    Konec loňského roku překvapil české investiční společnosti. V nemovitostních fondech lidé proinvestovali 42,5 miliardy korun, což je o necelých 30 % víc než v roce 2018. V této době lidé více šetří a hledají jiné konzervativní způsoby, jak svoje úspory zhodnotit. Navíc úroky v bankách spadly na minimum. TESLA investiční společnost nabízí Realitní účet.

  • Logo Jak ušetřit až 80 % nákladů za teplo? Pomůže zateplení domu! Jak ušetřit až 80 % nákladů za teplo? Pomůže zateplení domu!

    Uvažujete nad zateplením svého domu, ale odrazuje vás vyšší počáteční investice? Tepelná izolace přitom šetří nejen peníze za teplo, ale v létě také za klimatizaci. Zjistěte, kolik energie a peněz díky zateplení ušetříte a kdy se vám investice vrátí.

  • Logo Plánujete prodej nemovitosti? Víte, kdy jste osvobozeni od placení daně z příjmu? Plánujete prodej nemovitosti? Víte, kdy jste osvobozeni od placení daně z příjmu?

    Plánujete v roce 2021 prodej domu, bytu či pozemku? Prodej nemovitosti je příjmem a ten podléhá zaplacení daně. Z placení daně ale existuje celá řada výjimek. Přinášíme přehled případů, kdy jste od zaplacení daně z příjmů při prodeji nemovitosti osvobozeni.

  • Logo Jak postupovat, když vám makléř spolu s prodejcem zatají vady na nemovitosti Jak postupovat, když vám makléř spolu s prodejcem zatají vady na nemovitosti

    Přišel nám do redakce e-mail, zda je možné nahlásit inzerát, který záměrně nevypisuje problémové věci na domě, tedy úmyslně skryté závady. A ty pak stojí kupujícího spoustu peněz a některé přímo porušují platnou legislativu (např. načerno svedený odpad, novostavba na navážce, utajené věcné břemeno apod.). Náš čtenář měl samozřejmě na mysli konkrétní případ, kdy problémy odhalil včas díky výpisům z VAKu a katastru, načež zjistil, že nemovitost, jejíž koupi následně odmítl, je nadále nabízena stejným způsobem. Rozhodli jsme se proto tuto problematiku blíže osvětlit, jelikož cenzuru inzerátů dělat nemůžeme, to inzertnímu médiu nepřísluší a nakonec je každý inzerent jeho zákazníkem. Podvody podléhají soudům a orgánům činným v trestním řízení. Ovšem možných způsobů, jak se bránit, je více.

  • Logo Známe způsob, jak rychleji ušetřit třeba na novou střechu Známe způsob, jak rychleji ušetřit třeba na novou střechu

    Vlastnit dům, to jsou výdaje na celý život. Stále je něco potřeba. Nová střecha, venkovní posezení, bazén pro děti. Abyste se mohli radovat z toho, že vám konečně nezatéká do ložnice nebo z krásného letního dne na vaší zahradě, plánujte a tvořte si finanční rezervu. Jak se říká korunku po korunce. Protože štěstí přeje připraveným.

  • Logo Aktuální trendy ve stavebnictví: velkým firmám se dařit bude, malé ať se připraví na horší časy Aktuální trendy ve stavebnictví: velkým firmám se dařit bude, malé ať se připraví na horší časy

    Před nástupem druhé vlny pandemie COVID-19 zaznamenalo stavebnictví mírné zlepšení – vypadalo to, že se blýská na lepší časy. Číslo meziročního propadu se oproti situaci v srpnu snížilo z 9,7 procenta na 8,2 procenta. Vše tedy vypadalo celkem optimisticky – tedy, před nástupem druhé vlny. A dopady na sebe nenechají čekat - analytici očekávají v dalších měsících opětovné zhoršení.

TOPlist