Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Chcete prodat nemovitost? Poradíme vám, jak na to

Prodej nemovitosti není, zvlášť v dnešní době, nic snadného. Co všechno musíte zvládnout, aby se vám nemovitost podařilo prodat a kdy je nejlepší obrátit se na realitního makléře?

23. 8. 2022, redakce
Chcete prodat nemovitost? Poradíme vám, jak na to

Jak připravit nemovitost na prodej

Abyste úspěšně prodali nemovitost, musíte se orientovat rovnou v několika oborech. Budete potřebovat nejen obchodní dovednosti a mít v malíku marketing, ale také psychologii a zkušenosti se základními opravami domácnosti.

Přestože se nechystáte nemovitost rekonstruovat, je potřeba ji připravit na prodej způsobem, který potenciální kupce naláká.

K tomu slouží tzv. homestaging, pomocí kterého zkušený profesionál nemovitost vizuálně přemění

způsobem, který zájemce skutečně okouzlí už na první pohled.

Nemovitost musí být před prodejem samozřejmě také uklizená. Pomůže upravená zahrada a provedení alespoň základních oprav a úprav. Jen taková ošklivá zrezlá vana nebo zarostlá zahrada může cenu nemovitosti zbytečně srazit.

Nepodceňujte pečlivý marketing nemovitosti

Prodej nemovitosti není pouze o tom prodat metry čtvereční a lokalitu, ale sen o perfektním bydlení. K tomu vám vedle homestagingu pomůžou perfektní profesionální fotografie, videoprohlídky a další marketingové nástroje, které se rozhodně nevyplatí podcenit.

Pokud nemáte dostatečné dovednosti, můžete si najmout šikovného fotografa a další profesionály v oboru (při prodeji se neobejdete bez smluv a jednání s úřady, k čemuž se vám bude hodit právník a další…). Pokud chcete ušetřit a nemovitost prodat s co nejvyšším ziskem, rozhodně se vám vyplatí služby zkušeného realitního makléře, který tyto záležitosti zařídí za vás.

Jak dlouho trvá prodej nemovitosti?

Doba od chvíle, kdy se rozhodnete nemovitost inzerovat až po okamžik skutečného prodeje záleží na okolnostech.

Vliv na rychlost prodeje má kromě ceny také lokalita, stav nemovitosti i její typ. Pokud prodáváte nemovitost v menším městě, připravte se na delší čekání. Důležité je i období, kdy nemovitost prodáváte.

Odpověď na tuto otázku tak není jednoznačná. Pokud na prodej nemovitosti spěcháte nebo nechcete investovat potřebný čas, určitě se neváhejte obrátit na zkušeného realitního makléře.