48 349 aktuálních nabídek
od 958 realitních kanceláří a soukromníků

Modulární zázemí pro sportovce vzniklo v rekordním čase

Datum vydání: 02.09.2016 | redakce

Vzpomínáte na šatny a zázemí pro sportovce, které využívaly sportovní kluby ještě před několika málo lety? Většinou to byly nepohodlné a staré stavební buňky, které se vlastně staly provizorním řešením na dlouhá léta. O komfortu, natož vzhledu se nedalo mluvit. A jejich přijatelná varianta? Tehdy pouze klasické zděné stavby.

Okna s venkovními roletami, vchod krytý markýzou, terasa. Není nic, co by modulární stavby oproti těm „mokrým“ nedokázaly zvládnout.
Dnes už je to jinak. Slyšeli jste o modulárních stavbách? Ne, nejsou to buňky připomínající kontejner. Naopak. Modulární stavbu od té klasické často na první pohled ani nerozeznáte. Tak jaké jsou tedy jejich výhody? Spojují rychlost a dostupnost výstavby i reprezentativní vzhled. A umí to samé, co klasická „mokrá“ stavba. Pojďte se s námi podívat na pár míst, kde se modulární řešení osvědčilo.

Extrémně rychlé modulární šatny pro fotbalový klub

14 dní. Věděli jste, že i za tak krátkou dobu vyrostou plnohodnotné šatny se vším, co k nim patří? Právě takové najdete ve švýcarském Grenchenu. Tyhle šatny jsou důkazem, že i fasáda ze standardního vlnitého plechu může v kombinaci s výraznou barvou vypadat moderně a čistě.

Právě v rychlosti realizace projektů spočívá jedna z největších výhod modulárního řešení. A jak je možné, že šatny o rozloze 150 m2 byly do posledního detailu hotové za tak krátkou dobu? Poděkovat můžeme postupu výroby. Přípravné práce totiž proběhnou před tím, než se jednotlivé části například právě šaten dovezou na parcelu. Tam se osazují už hotové, a 
moduly se tak na místě „pouze“ složí
Výrazné barvy modulům sluší. V kombinaci s vlnitou plechovou fasádou působí šatny nápaditě a neotřele.

Elegantní zázemí pro golfisty: K nerozeznání od klasické stavby

Modulární stavby ale nemusí plnit pouze funkci šaten. Dokážou splnit i náročnější přání. Kromě těch standardních (jakými je například sociální zařízení nebo kuchyň) jde také o vnější podobu modulů. Kromě standardního vzhledu existuje široká škála dalších možností. Dřevěná fasáda, omítka, prosklení, alubocon kazety nebo třeba plastové lamely. 

Golf club Pegas Lozorno vsadil na dřevěnou fasádu, která společně s francouzskými okny s elektricky ovládanými roletami
působí luxusně a elegantně. Navíc velká prosklená plocha prosvětluje prostorné místnosti. Pomyslnou třešničku na dortu pak představuje terasa stvořená k příjemnému posezení, která zdobí bezprostřední okolí modulárního klubu.
Interiér může vypadat doslova jakkoli. Plnohodnotná kuchyň a koupelna, to už je samozřejmost. Co takhle po výkonu relaxovat u krbových kamen?
Modulární stavby provází snaha nijak nenarušit kontext místa, a tak si rozumí nejen s městem. Tenhle modulární obr zdobí areál klasického lyžování.

Po poslední jamce odpočinek u plápolajícího ohně

Pokud jste si mysleli, že krbová kamna a moduly nejdou dohromady, vyvedeme vás z omylu. I v modulární stavbě si totiž vychutnáte útulnou atmosféru u ohně. Třeba ihned po sportovním výkonu. V těchto „golfových“ modulech jsou kamna doplněna ještě o několik elektrických přímotopů. A jak dlouho trvá postavit golfový klub? 97 m2 obytné plochy i se všemi vychytávkami získalo finální podobu během pouhých 3 týdnů. Sloužit ale bude dlouhá léta.

Zázemí pro lyžaře? Klidně ve stylu dřevěné chaty

Modulární stavby a prostředí města, to jde dohromady už nějaký ten pátek. Ale moduly na horách? Jeden takový příklad, kdy modulární stavba připomíná spíše horskou chatu, můžeme vidět v areálu klasického lyžování v Novém městě. Toto modulární zázemí pro sportovce je zajímavé zejména pro své architektonické řešení, pozoruhodná je ale také jeho velikost. Se svými 1 280 m2 je mezi modulárními stavbami téměř obrem.

Působí na vás modulární zázemí lépe než staré stavební buňky? Na nás rozhodně. A favoritem jsou pro nás jednoznačně krbová kamna uvnitř a dřevěná fasáda zvenčí.
Zdroj: www.container.cz
modulární, domy, kontejnerové, stavby, novostavby, jak, postavit, dům
TOPlist