Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

6 990 000 Kč

G

Mimořádně nehospodárná

  • CZK
big left
big right
Nemovitost nabízí
Karolina Kahle

30 672 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Dopravní spojení Autobus, Silnice
Zdroje vody Veřejný vodovod
Příjezdy Asfalt
Datum vložení před 17 dny
Plocha užitná 410 m²
Elektřina 110 V, 230 V, 400 V
Způsoby vytápění Lokální - tuhá paliva, Ústřední - elektrické
Vytápění podrobnosti Uhlí, El.kotel
Stav nemovitosti Dobrý
Plocha zastavěná 270 m²
Kanalizace Žumpa, septik
Konstrukce Zděná
ID nemovitosti D285a
Plocha celková 9 462 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná

Popis nemovitosti

Nabízíme k prodeji velký rodinný dům s navazujícím rozlehlým pozemkem v malebné obci Mlázovy, která spadá pod městys Kolinec v okrese Klatovy. V minulosti byl tento dům s pozemkem hojně navštěvovaným místem hlavně rodinami s dětmi. Nacházela se zde známá „Pohádková chalupa“, kde byla vytvořena stálá expozice pohádkových postav a pořádaly se zde různé kulturní akce pro děti.
Na dům o zastavěné ploše 140 m2 navazuje dvůr s prostornou stodolou, venkovním i krytým posezením s krbem a slunný rozlehlý pozemek o celkové ploše 9462 m2. Část tohoto pozemku o ploše cca 4000 m2 je dle platného územního plánu vedena jako stavební, s označením M2 (cestovní ruch a rekreace), zbývající plocha je v územním plánu vedena jako trvalý travní porost. Ve stavební části pozemku je možné umisťovat rekreační objekty, budovy pro veřejné ubytování a veřejná tábořiště.
Dispozice domu: v přízemní části se nachází předsíň, kuchyně s kuchyňskou linkou, 2 samostatné pokoje, velká společenská místnost s krbem a samostatným vstupem na dvůr, koupelna se sprchovým koutem samostatným WC. Z předsíně vede schodiště do 1 patra domu, kde se nachází prostorný ochoz se vstupy do 3 bytových jednotek vybavených kuchyňským koutem a vlastní koupelnou s WC. Ve dvou těchto jednotkách je v prostoru pod štítem vytvořeno další místo pro spaní, přístupné po žebříku.
Technické údaje:
Odpad je sveden do septiku, voda je obecní, el. 230V/400V. Elektřina je rozvedena i po horní části pozemku, kde se mohou napojit obytná auta. Dům je vytápěn kombinovaně (elektrokotel, krbová vložka s výměníkem a kamna na TP).
Vzhledem k rozmanitým možnostem využití je tato nemovitost vhodnou investicí pro podnikavce, kteří hledají vlastní výzvy v podnikání v cestovním ruchu, ale i pro ty kteří hledají velký dům s pozemkem k trvalému bydlení v krásné a klidné lokalitě v předhůří Šumavy. Obec Mlázovy je zasazena na jižní úpatí kopců dosahujících 600 metrů nad mořem, obehnána je loukami a lesy (pouze na východě sousedí s poli), na jihu protéká Boříkovský potok, který se na jihovýchodním okraji vsi vlévá do Malého rybníka. Mlázovy prochází několik cyklostezek a je zde autobusová zastávka, hospoda, hasičská zbrojnice. Hlavní dominantou obce je zámek Mlázovy se zámeckým parkem anglického typu o rozloze 1.5 ha. Občanská vybavenost - škola, školka, obchod, pošta, lékař se nachází v Kolinci (3 km).

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Podobné nemovitosti

Zobrazit vše (1)
small left
small right