Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

7 kroků k dokonalému modernímu interiéru

Skandinávský, industriální nebo minimalistický? Hlavně, ať je to styl moderní a nadčasový. Při zařizování našeho bydlení se snažíme hlavně o jedno – o to, abychom žili v domácnosti, ve které je nám zkrátka dobře. A to, jak domácnost vypadá, jak je zařízená a co se v ní ukrývá, to je podstatnou součástí toho, jak na nás taky působí. A jelikož nechceme kupovat každý druhý týden nové vybavení, je načase zjistit, jak dosáhnout moderního interiéru v sedmi krocích.

4. 4. 2024, redakce
7 kroků k dokonalému modernímu interiéru

Vinyl patří na podlahu

Pokud zařizujete bydlení takzvaně „od podlahy”, v jeden moment se na podlahu budete muset zaměřit. V případě, že si nejste jistí tím, pro jakou se rozhodnout, do hry vstupuje takzvaný vinyl. V posledních letech se názory bytových designérů na různé druhy pokládky podlahy liší. Většina z nich se uchyluje k dřevu, které je nadčasové, moderní, ale bohužel také nejdražší. Naprosto vyhovující alternativou je však zmiňovaný vinyl, který má podobné vlastnosti jako dřevo, ale je podstatně levnější.

Pozitivními vlastnostmi vinylové podlahy jsou odolnost vůči vlhkosti a opotřebení. Takovou podlahu je možné sehnat v mnoha různých odstínech, dokonce i v dekorech dřeva čili takzvaně „zabijete dvě mouchy jednou ranou”.

Kombinace materiálů jako cesta

Rozhodně se však neuchylujte k jednomu jedinému materiálu, ale svolte k jejich kombinaci. Dřevo, kámen nebo sklo – to jsou tři hlavní materiály, které v moderním interiéru figurují především. Celkově se tíhne k přírodě a k mnoha různým materiálům, jež jsou s přírodou spjaté.

Pokud však chcete dřevo rozbít, do hry vstupují kovy, které pozvednou moderní vzhled na zcela jinou úroveň.

Funkčnost na prvním místě

Při výběru nábytku se zaměřte na takové kousky, které jsou multifunkční, respektive které nabízí hodně muziky za málo peněz. Minimalismus se při zařizování moderních interiérů dostává na mysli, jelikož se máme řídit heslem, že všeho moc škodí a méně je více.

Myslete tedy na to vždy, když budete mít tendenci investovat nemalé peníze do různých alternativ křesel, sedací soupravy nebo skříní.

Při vybavování interiéru upřednostňujte multifunkční prvky (Zdroj: dovido.cz)

Neutralita je v popředí

Po stránce barevnosti se do popředí znovu dostává minimalismus a neutralita. Barevné schéma sice může obsahovat pastelové odstíny, ale pokud chcete zařídit nadčasový interiér, cesta vede směrem jednoduchosti, zemitosti, nikoliv kontrasty. Příliš rušivé kombinace nejsou žádoucí.

Abstraktní dekorace žádoucí jsou

Co však má pomyslnou zelenou čili svolení jsou moderní abstrakce, které právě dokonale rozbíjí jinak neutrální a pro mnoho lidí také nudné interiéry. Právě moderní abstrakce, které vyvěsíme například nad postel v ložnici nebo nad sedací soupravu do obývacího pokoje, nám mohou vzhled interiéru jako takového pozvednout na zcela jiný level. Jednoduchost tedy lze zpestřit, pokud zvolíme ty správné bytové dekorace.

LED svítidla pro dobrou viditelnost

Při zařizování interiéru budete také přemýšlet nad tím, jaké konkrétní osvětlení umístit do interiéru. A taková LED svítidla jsou jednoznačně tím, co do interiéru patří, zejména tedy do toho moderního. Vyskytovat by se měla nejen v obývacím pokoji, kde mohou tvořit skutečně výraznou bytovou dekoraci, ale také v kuchyni, kde LED pásky objedou celou vrchní část kuchyňské linky. V koupelně si navíc najdou své místo za zrcadly, která se záhy stanou tím nejlepším prostředím pro líčení se po ránu.

Bez pokojovek to nepůjde

Ať už se rozhodnete jít cestou zemitosti nebo pastelů, v obou případech do svého moderního interiéru přineste květiny. Pokojové květiny, které rozzáří rohy místností, jsou tím, co bude nejen estetickým prvkem, ale také tím užitečným. Pokojovky totiž fungují jako takové čističky vzduchu, dalo by se říct.