Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Anděl na drátě poskytuje v době nouzového stavu pomoc seniorům ZDARMA

Anděl na drátě je registrovaná sociální služba tísňové péče. Její součástí je Linka pomoci a bezpečí pro seniory. Služba funguje tak, že "andělé na drátě" volají pravidelně ve zvoleném intervalu svým klientům a ověřují, zda jsou v pořádku, zda užívají správně léky, jak se jim daří. Zjišťují také, zda senioři nepotřebují s něčím pomoci či něco zařídit.

17. 12. 2020, Petr Pojar
Anděl na drátě poskytuje v době nouzového stavu pomoc seniorům ZDARMA

V současném nouzovém stavu karantény se ocitli senioři doslova v izolaci. A v objemu informací, nových nařízení a omezení se ne vždy a všichni orientují a rozumí jim. Mnozí nemají potřebné informace dokonce žádné a neví, na koho se obrátit. Ve velkém ohrožení jsou pak osaměle žijící senioři, u kterých může docházet kvůli izolaci a dezorientaci k tísnivým pocitům úzkosti a strachu. A ty mohou vést ke zhoršení zdravotního stavu.

Anděl na drátě

Pro tyto seniory je obzvláště důležité, aby měli na na blízku asistenty, kteří jim vysvětlí aktuální situaci, poradí jim a pomohou. Mnohdy jen stačí seniora povzbudit projevenou empatií, dobrým slovem. Prostřednictví spolupráce s dalšími institucemi a s dobrovolníky pak „andělé na drátě“ zprostředkují pomoc při zajištění nákupů, poskytnou poradenství z oblastí dalších sociálních služeb a zprostředkují kontakty se společenským prostředím. Člověk je tvor společenský a společnost potřebují i osamělí senioři. 

Pomoc a podpora jsou seniorům díky „andělům na drátě“ stále nablízku. V současné době nouzového stavu a různých vládních omezujících opatření nabízí andělé na drátě využívání Linky pomoci seniorům zcela ZDARMA až do 30. června 2021, s podmínkou objednání do 23.12.2020.

Zájemce o službu zavolá na číslo 226 259 495, nebo napíše na info@andelnadrate.cz. Obratem mu jeden z andělů zavolá zpět. Pro zařazení mezi uživatele služby stačí andělům znát jméno, telefonní číslo a adresu osoby, které budou volat. Po nastavení požadavků a ověření souhlasu uživatele s poskytováním služby dojde k její aktivaci.

Uživatel (ohrožený senior) se k ničemu nezavazuje, nic neplatí a službu může kdykoli ukončit!

Anděl na drátě je registrovaný poskytovatel sociálních služeb s pověřením státu (MPSV). Linka pomoci seniorům není všeobecnou linkou tísňové péče. Tísňová péče Anděl na drátě je určena především seniorům, u kterých hrozí v důsledku zhoršování zdravotního stavu zvýšené riziko pádů či jiného ohrožení zdraví a života. K poskytování této služby je nezbytné SOS komunikační zařízení (tzv. chytré hodinky). A právě i toto SOS zařízení je nyní poskytováno včetně samotné služby po celou dobu omezujících opatření rovněž ZDARMA,“ informuje Martina Galbová ze sociální služby tísňové péče Anděl na drátě.

Anděl na drátě