Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Jak na přepis elektřiny v novém pronájmu či koupené nemovitosti? Dodavatel vám rád pomůže

Přestěhovali jste se právě do nového pronájmu nebo jste si koupili nemovitost a potřebujete na sebe přepsat elektřinu? Nejedná se o nijak složitý proces a k jeho úspěšnému dokončení potřebujete jen pár dokumentů a toho správného dodavatele elektřiny.

21. 7. 2023, redakce
Jak na přepis elektřiny v novém pronájmu či koupené nemovitosti? Dodavatel vám rád pomůže

Změna odběrového místa u stejného dodavatele elektřiny

Jste spokojeni se svým dodavatelem elektřiny a jediné, co potřebujete změnit, je odběrové místo? V takovém případě stačí pouze přepsat adresu původního odběrového místa. Tento přepis je snadný a je pravděpodobné, že s ním nebude spojeno žádné papírování, protože to vyřeší vás dodavatel za vás. Jak jinak by si vás přecházel a pojistil si, že u něj zůstanete?

Změna odběrového místa i poskytovatele elektřiny

Zjistili jste, že u konkurence je elektřina levnější? Neváhejte změnit svého dodavatele a podepište smlouvu tam, kde je to pro vás nejvýhodnější. Tato varianta pro vás sice bude náročnější, ale kvůli výhodnější nabídce se ji rozhodně vyplatí podstoupit. Aby vše proběhlo hladce a bez zbytečných komplikací, kontaktujte svého nového dodavatele a nechte si s celým přechodem poradit. Uvidíte, že udělá vše, aby vám přechod od vašeho starého dodavatele co nejvíce usnadnil.

Jaké dokumenty budete k přepisu odběrového místa potřebovat?

S přepisem odběrového místa se samozřejmě pojí nutná dokumentace. Jaké papíry budou potřeba? Rozhodně si připravte kupní, případně nájemní smlouvu. Vhod vám přijdou také občanské průkazy a EAN neboli European Article Number. Ten označuje dané odběrové místo.

 

Přepis elektřiny není vůbec komplikovaný a zvládnete ho snadno a rychle. Jednodušší variantou je změna odběrového místa při stěhování, ale ani změny odběrového místa a přechodu k novému dodavateli se nemusíte obávat. Budete-li mít jakékoliv dotazy či nejasnosti, neváhejte se obrátit na zákaznický servis vašeho dodavatele elektřiny.