Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Jak si zařídit byt jako profesionál? 5 praktických tipů

Zařízení bytu nemusí být tak náročné, jak se na první pohled zdá. Stačí jen vědět, jak na to. Nechte si poradit od odborníků. Využijte našich praktických tipů.

23. 5. 2022, redakce
Jak si zařídit byt jako profesionál? 5 praktických tipů

Zařizování domácnosti se může zdát jako náročný úkol. Vybrat správný nábytek a doplňky, spolu je zkombinovat a následně uložit do prostoru je dlouhý proces. Když ale víte, jak na to, všechno je mnohem rychlejší. Zařiďte si svou domácnost jako profesionál a těšte se z těch nejlepších výsledků.

Vyberte si styl bydlení

Ještě předtím, než se pustíte do samotného zařizování, musíte si vybrat nějaký styl bydlení. Pokud inklinujete k něčemu jednoduššímu, vyberte si čistý minimalismus. Když hledáte něco silnějšího, nebojte se severského stylu. Pro milovníky elegance je vhodný francouzský venkovský trend. Pro ty, kdo rádi cestují v čase, je výborný futurismus nebo jeho přesný opak vintage či retro.

Rada odborníka

Když si neumíte interiérový trend vybrat, odvíjející se od své domácnosti. Pokud je menší, snažte se sáhnout po světlejších alternativách, jako například minimalismus. Bledé odstíny otevřou prostor a zajistí, že získá potřebné centimetry navíc. Když máte větší byt či dům, experimentujte s tmavými styly, například industriálním.

Styl bydlení není nutné přesně dodržovat, ale dá vám určitý základ. Podle něj vyberete většinu nábytku a doplňků. Usnadní vám proces zařizování a zajistí, že výsledek bude vypadat perfektně.

Zařízená domácnost (Zdroj: Shutterstock)

Začněte základním nábytkem

Po výběru stylu začněte výběrem základního nábytku. V domácnosti představuje dominantu a nastoluje atmosféru. V obývacím pokoji jsou to skříňky a sedačka. V kuchyni zase vitríny, skříňky a jídelní stůl.

Pro ložnici je nejdůležitějším kouskem postel. Pokud nevíte, jak vybrat správnou postel, zaměřte se na její rozměry a celkový vzhled Následně berte v úvahu také materiál a stavbu čela. Nezapomeňte ani na koupi roštu a matrace.

Základní nábytek zabere v interiéru nejvíce místa, proto to s ním zbytečně nepřehánějte. Pořiďte si jen kousky, které opravdu potřebujete. Příliš přeplněná místnost působí tíživě a chaoticky.

Zařízená domácnost (Zdroj: Shutterstock)

Zvolte stylové doplňky

Podle stylu a hlavního nábytku vybírejte doplňky. Snažte se však, aby měli i nějakou přidanou hodnotu. Pěkný příruční stolek vám například poskytne úložiště a prostor pro odkládání věcí. Stojací lampa vyplní prázdný roh a přitom vám umožní číst nebo psát i tehdy, když se setmí.

Praktické dekorace zajistí, že poté, co je koupíte, nezůstanou jen tak stát na poličce. Budete se k nim pravidelně vracet a na něco je využívat.

Stylové doplňky (Zdroj: Shutterstock)

Nezapomeňte na detaily

Interiér jste si vyplnili nábytkem a doplňky. Co dál? Jednotlivé místnosti přejděte a všímejte si i těch nejmenších detailů. Vedou přes ložnici nějaké kabely? Posuňte je ke zdi a snažte se je zakrýt tak, abyste je neviděli. Mají skříňky ošklivé nožičky? Zakryjte je lištou.

Spotřebiče můžete zvolit vestavné, aby nenarušovaly moderní vzhled domácnosti a vytvářely jednu linii.

Pokud se vám zdá, že některý prvek v místnosti nesedí, vyměňte jej. Mohl by způsobit, že se v místnosti nebudete cítit dobře. Pro podporu dobré atmosféry zvolte také rostliny. Pomohou vám spojit se s přírodou a nastolit v bytě pokoj.

Zařízená domácnost (Zdroj: Shutterstock)

Vše ukončite elektronikou

Ke konci do interiéru přineste ještě elektroniku, kterou vše ukončíte. Kromě klasiky, jako je televize nebo mikrovlnka, můžete také zvolit praktické vychytávky. Do této kategorie patří robotické vysavače, kávovary s desítkami funkcí nebo inteligentní osvětlení.

Způsobů, jak zařídit domácnost, je mnoho. Řiďte se tím, co máte rádi a uvidíte, že se dostanete k těm nejlepším výsledkům.

zdroj: housedigest.com