Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Vzniká skvělý soubor rodinných domů mezi Krumlovem a Budějovicemi

Rodinné domy Ledňáček Závraty, výborně promyšlený soubor jednopodlažních novostaveb (bungalovů) mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi nabízí novým domkařům silné slovo v malé obci. A to doslova. Ideální příležitost pro vytvoření aktivní komunity.

21. 10. 2022, Petr Pojar
Vzniká skvělý soubor rodinných domů mezi Krumlovem a Budějovicemi

Prověřený a úspěšný stavitel

Projekt Rodinné domy Ledňáček Závraty staví prověřená a úspěšná firma Kingfischer CB, která již realizovala projekty bytů Ledňáček v Českých Budějovicích. V roce 2021 firma získala za tento projekt čestné uznání „PRESTA prestižní stavba jižních čech“ v kategorii rodinné a bytové stavby.

Stavba povolena, v září začaly probíhat zemní a výkopové práce

Klidné a tiché místo téměř na spojnici

Závraty jsou klidným a tichým místem téměř na spojnici. Když vyjedete z Nových Homol směrem na Křemži, v Korosekách odbočíte doprava a jste v Závratech. Titěrné obci mezi kopci, jejíž jméno kdysi vzniklo ze slova vývraty. V dobách, kdy se zde kvůli osídlení kácel les. Závraty dnes spojují obce Lipí a Boršov nad Vltavou, leží přitom jen kousek od hlavní trasy z Českých Budějovic na Český Krumlov. V okolních lesích se houbaří i sbírají borůvky a brusinky, hned za Závraty směrem na Lipí leží již mnoho dekád ojedinělá zahrádkářská kolonie. Ojedinělá i tím, že je přímo v kopci a zahrádky jsou proto terasovité. Zato místo pro projekt Rodinné domy Ledňáček Závraty leží v rovině.

Závraty, střed vesničky, náves (Zdroj: wikipedia.org, autor: Aktron, CC BY-SA 4.0)
Závraty, terasovitá zahrádkářská kolonie (Zdroj: wikipedia.org, autor: Jan Kameníček, CC BY-SA 4.0)

14 nových domů nedaleko od Budějc

V moderním stylu se v Závratech staví 14 nových rodinných domů o dispozicích 4+kk a užitných plochách 127 m2. Lokalita nabízí klidné prostředí malebné jihočeské krajiny, přestože pouhých 10 minut jízdy automobilem od centra Českých Budějovic. Výstavba byla zahájena v září 2022 a bude dokončena v prosinci 2023. Lokalita se nachází v těsném sousedství s CHKO Blanský les. V blízkosti najdeme Závratský rybník a množství cyklistických a turistických tras, malebnou jihočeskou přírodu a rozlehlé lesy.

Vizualizace projektu Rodinné domy Ledňáček Závraty

Velké pozemky v srdci přírody nejen pro aktivní rodiny s dětmi

Byť v samotné obci není prakticky nic, žádná občanská vybavenost kromě obecního úřadu s Czech pointem, blízkost krajského města nabízí občanskou vybavenost plnou. Majitelé nových rodinných domů přitom získají zahrady (pozemky) velké 800 až 1000 m2. Projekt Rodinné domy Ledňáček Závraty je předpokladem vysoké kvality života v krásném prostředí a na zdravém vzduchu. A to nejen pro aktivní rodiny s dětmi.

Vizualizace projektu Rodinné domy Ledňáček Závraty

Promyšlená architektura, dispozice a vybavení

Samotné přízemní rodinné domky na okraji menší jihočeské obce se vyznačují jednoduchým kompaktním tvarem s mírně asymetrickou sedlovou střechou. Domy obklopené zahradami svým výrazem reagují na charakter místa a spojují v sobě tradiční i současné prvky. Obdélníkový půdorys domů s částečně zapuštěnými prostory hlavní terasy a vstupu do domu nabízí vnitřní dispozici s komfortním obytným prostorem a třemi ložnicemi. Spolu s nezbytným zázemím jsou všechny místnosti propojeny střední chodbou.

Projekt Rodinné domy Ledňáček Závraty, vizualizace interiéru
Projekt Rodinné domy Ledňáček Závraty, vizualizace interiéru
Projekt Rodinné domy Ledňáček Závraty, vizualizace interiéru
Projekt Rodinné domy Ledňáček Závraty, vizualizace interiéru

Velikosti okenních otvorů - tedy míra otevření jednotlivých místností do zahrady, odráží způsob jejich využití a potřebu kontaktu se zahradou a okolní přírodou. Obytné místnosti nabízejí nadstandardní výšku prostoru, řešení interiéru přitom poskytuje dostatek úložných prostor. 

Půdorys jednopodlažního rodinného domu

Použití světlých, přírodních tónů povrchů dodává vzdušnost a koresponduje s celkovým pojetím místa. Obytný celek se zklidněnými komunikacemi je citlivě zasazen do prostředí a stane se příjemným místem pro život. Tolik slovy architekta projektu.

Rodinné domy Ledňáček Závraty, vizualizace domu

Energetické úspory a vlastní pitná voda

Domy jsou navržené v energetické třídě C (úsporné). Vytápění splitovým tepelným čerpadlem vzduch-voda, podlahovým topením ve všech obytných místnostech a krbovými kamny jako doplňkovým zdrojem tepla zajistí dlouhodobý uživatelský komfort. Samozřejmostí jsou okna s izolačním trojsklem. Ohromnou výhodou projektu je vlastní zdroj pitné vody (vrt/úpravna vody) a ČOV ve společném vlastnictví majitelů rodinných domků, což znamená nezávislost na rostoucích cenách pitné vody.

V září začaly probíhat zemní a výkopové práce + realizace základů budov
V září začaly probíhat zemní a výkopové práce + realizace základů budov

Staňte se součástí hlavní komunity obce

Obec Závraty leží 8 km (či 10 minut jízdy autem) jihozápadně od Českých Budějovic, na okraji CHKO Blanský les. Okolí obce tvořené zejména loukami, lesy a několika rybníky je prostředí ideální pro klidný život. Před výstavbou měla obec 54 obyvatel a je proto více než pravděpodobné, že obyvatelé nových domů budou vytvářet hlavní komunitu obce. Kromě veškerých dostupných služeb v Českých Budějovicích je nedaleko Závrat vlaková zastávka (Černý dub a Hradce) a zastávka linkového autobusu i MHD (Koroseky), školku najdete 2 minuty autem v sousední obci Homole, stejně jako v sousední obci Lipí, základní školu v Boršově nad Vltavou.

Vítejte v nových Závratech

Turistické cíle nadosah

Co se týká turistiky, ze Závrat můžete vyrazit například na gotický hrad Dívčí Kámen, nejvyšší vrchol Blanského lesa Kleť s lanovkou a nahoře nejstarší kamennou rozhlednou, můžete podniknout výlet na horu Kluk, Oppidum v Třísově (keltské opevněné hradiště) či přírodní koupaliště jez U Rybů. Na své si přijdou i cyklisté. Jsou zde jak přírodní, tak asfaltové cesty, jedna cyklotrasa prochází přímo obcí Závraty z Lipí do Boršova. V Boršově se pak můžete napojit na nedávno dokončenou asfaltovou cyklostezku vedoucí až do centra Českých Budějovic. A když si v létě sjedete Vltavu s cílovou stanicí Boršov nad Vltavou (třeba jen ze Zlaté Koruny, resp. Rájova), jste doma cobydup.

Naleziště vltavínů (Zdroj: Shutterstock.com)

KINGFISHER CB DEVELOPMENT s.r.o.

pin
České Budějovice

Pražská tř. 1813/3, 37004