Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Články, rady, tipy a návody, strana 5

  • Prodej pozemku bez realitky. Jak na to?

    Prodej pozemku bez realitky. Jak na to?

    26. 4. 2022 redakce

    Chystáte se prodávat pozemek, ale chcete to zvládnout bez služeb realitní kanceláře a ušetřit na poplatcích? Poradíme vám, jaké jsou vaše možnosti, jak prodat nemovitost svépomocí a s co nejmenším rizikem a co si v průběhu celého procesu pohlídat.

  • Jak nabídnout uprchlíkům z Ukrajiny střechu nad hlavou, ale i jinou pomoc

    Jak nabídnout uprchlíkům z Ukrajiny střechu nad hlavou, ale i jinou pomoc

    25. 3. 2022 Radomír Dohnal

    Chcete pomáhat válečným uprchlíkům z Ukrajiny? Nabídněte jim střechu nad hlavou Nikdo není tak chudý, aby se nemohl rozdělit s člověkem v nouzi. A v podstatě každý má co nabídnout, pokud tedy chce nějak pomáhat. Teď jen, jak na to, abyste slova o ochotě pomáhat přetavili v nějaký čin. Není to zase tak těžké.

  • Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

    Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

    17. 3. 2022 redakce

    Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

  • Sprchový kout na vaničku nebo na dlažbu?

    Sprchový kout na vaničku nebo na dlažbu?

    1. 3. 2022 redakce

    Vybíráte sprchový kout, ale nevíte, jakou variantu zvolit? Jaké jsou výhody sprchového koutu na vaničku a v čem vyniká sprchový kout na dlažbu?

  • Jak probíhá prodej nemovitosti?

    Jak probíhá prodej nemovitosti?

    6. 1. 2022 redakce

    S prodejem domu či bytu se váže několik důležitých úkolů, které sice můžete splnit sami, avšak s realitní kanceláří bude celý proces jednodušší. Stručně jsme popsali, jak bude makléř postupovat.

  • Barvy, které vašemu domu neprospějí a snižují hodnotu nemovitosti

    Barvy, které vašemu domu neprospějí a snižují hodnotu nemovitosti

    28. 12. 2021 Radomír Dohnal

    Přemýšlíte nad tím, že byste dodali fasádě svého domu trochu jiskry a vizuální energie, a oživili jej nějakou novou omítkou či nátěrem? Hodláte čerstvě vymalovat, abyste interiér posunuli na vyšší úroveň? Žádný problém. Jen, pokud vám na srdci leží i prodejní hodnota nemovitosti, se některých barev raději vyvarujte.

  • Veletrh Střechy Praha 2022 naživo a v březnovém termínu

    Veletrh Střechy Praha 2022 naživo a v březnovém termínu

    11. 11. 2021 redakce

    V těchto dnech probíhá intenzivní příprava 23. ročníku stavebního veletrhu Střechy Praha, který proběhne v termínu 3. – 5. 3. 2022 na výstavišti v Praze Letňanech, v souběhu s veletrhy Solar Praha a Řemeslo Praha.

  • Materiál zdražuje a hypotéky nestačí - co v takové situaci dělat?

    Materiál zdražuje a hypotéky nestačí - co v takové situaci dělat?

    9. 11. 2021 redakce

    Inflace udeřila a nastalo zdražování. Ve velké míře to odnesly ceny materiálů, které vystoupaly prudce vzhůru. Kdo si vzal hypotéku na koupi domu a jeho rekonstrukci, nyní nemusí mít dostatek prostředků na její dokončení. Je to i váš případ? Pojďme se podívat na to, jak můžete vaši situaci vyřešit.

  • Co udělá tragédie nebo legenda o přítomnosti duchů s cenou nemovitosti

    Co udělá tragédie nebo legenda o přítomnosti duchů s cenou nemovitosti

    2. 11. 2021 Radomír Dohnal

    Najít k obývání takovou nemovitost, v níž ještě nikdo nezemřel, je těžší než by se mohlo zdát. Jak moc velkou překážkou to může být pro potenciální kupce? Co když skon oné nešťastné osoby nebyl přirozený? A jak s hodnotou nemovitostí mává přítomnost duchů ve světě?

  • Na co si dát pozor při prohlídce bytu

    Na co si dát pozor při prohlídce bytu

    26. 10. 2021 redakce

    Pořízení nového bytu je v dnešní době poněkud oříšek. Ceny nemovitostí jsou vysoké, vyřizování hypotéky bývá mnohdy zdlouhavé, a snadno vám mohou uniknout podstatné detaily. Hned první příležitostí, kdy můžete něco opomenout, je prohlídka bytu. Na co byste si měli dát pozor?

  • Aukce nemovitosti: Kdy je výhodná a na co si dát pozor?

    Aukce nemovitosti: Kdy je výhodná a na co si dát pozor?

    1. 10. 2021 redakce

    Aukce nemovitosti představuje férový, transparentní a spravedlivý nástroj pro prodej nemovitosti. Přesto vzbuzuje mezi lidmi obavy. Stále vysoký zájem o nemovitosti všeho druhu nad jejich nabídkou dostává prodávající do situací, kdy se často rozhodují až mezi desítkami zájemců.

  • Kdy dává smysl změna dodavatele plynu a jak na ni

    Kdy dává smysl změna dodavatele plynu a jak na ni

    13. 9. 2021 Petr Pojar

    Platíte u svého dodavatele za plyn hodně, nebo naopak málo a není jej proto třeba měnit? A jak to vlastně zjistíte? Co tvoří cenu plynu a co jsou takzvané indikativní ceny ERÚ, díky kterým zákazník zjistí, zda je jeho stávající dodavatel levný, nebo drahý? A na co je třeba si dát pozor, pokud se pro změnu dodavatele plynu rozhodnete?

  • Co zařídit po koupi nemovitosti?

    Co zařídit po koupi nemovitosti?

    3. 8. 2021 redakce

    Stali jste se hrdým majitelem nemovitosti? Po vší té administrativě nezapomeňte na několik dalších kroků, které změnu vlastníka nemovitosti doprovázejí. Musíte se například přihlásit k členství v SVJ, převést energie na své jméno a zaplatit daň z nabytí nemovitosti.

  • Technologie výstavby a její vliv na odhad ceny domu

    Technologie výstavby a její vliv na odhad ceny domu

    2. 8. 2021 redakce

    Odhad domu a jeho ceny je s přicházejícími novými technologiemi a moderními trendy ze zahraničí stále náročnější. Dostupné technologie výstavby, neustále se vyvíjející nové stavební materiály a jejich vlastnosti kladou zvýšené nároky na odborné znalosti pro správné stanovení ceny domu. Pro jakou technologii výstavby se rozhodnout? Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody? A jaký dopad má volba stavební technologie na tržní cenu nemovitosti?