Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

Videoprohlídky s wow efektem? Potřebujete profi výbavu nebo profi dodavatele

Pokud s videoprohlídkou aspirujete na vysoké cíle, například prodej lukrativní nemovitosti, nemusí jednoduchá svépomocí natočená prohlídka stačit. Když totiž chcete šířit příběh, atmosféru, náladu, potřebujete dobré řemeslo i techniku.

23. 4. 2020, Jiří Březina
Videoprohlídky s wow efektem? Potřebujete profi výbavu nebo profi dodavatele

Pokud se začnete s novými způsoby prezentace seznamovat blíže a zjistíte, že je to pro vás správná cesta, může se stát, že se rozhodnete v této oblasti růst. Videoprohlídka se totiž dá pojmout mnoha způsoby, ale mobilní telefon místo profi vybavení vám může svazovat ruce. 

 

V zásadě se nabízí dva směry, kterými se můžete vydat. Buď se začnete rozvíjet, vzdělávat a investovat do video a audio techniky, nebo si zaplatíte profesionály. Obě cesty jsou schůdné a obě mají své nesporné výhody. 

Nahrávání s vlastní technikou

Pokud budete chtít pracovat svépomocí, budete se muset naučit pracovat jako videotvůrce. Je to řemeslo, které vyžaduje znalosti, dovednosti a nepostradatelnou špetku vizuálního talentu. Připravte se také na počáteční investici v řádu minimálně vyšších desítek tisíc korun (namátkou: digitální zrcadlovka, objektivy, stativy, slidery a stabilizátory, osvětlení, možná dokonce dron…).

 

Protože tvorba videoobsahu je velice široké téma a jenom technické záležitosti by si vyžádaly obrovský prostor, odkazujeme na kvalitní video tutoriály. Měly by vám dát konkrétní představu o tom, jak by to mělo vypadat, když točíte na vlastní pěst.

Poznámka: Videa je možné sledovat s automaticky přeloženými českými titulky. V pravém dolním rohu videa klikněte na ikonku titulků a poté si pod ikonou ozubeného kolečka vyberte automatický překlad do češtiny. 

Videoprohlídky od profesionálů

Pokud chcete profesionální obsah a nemíníte trávit svůj čas jeho tvorbou, není problém nechat si videoprohlídku natočit na zakázku.

 

Na trhu je velké množství dodavatelů video obsahu. Obecně platí, že jakýkoli videoprofesionál s dobrými referencemi a zkušenostmi je schopný natočit videoprohlídku tak, aby dokázala nabízenou nemovitost vhodně představit. Někteří dodavatelé se pak na videoprohlídky přímo specializují.

Zde je seznam několika firem, které mají videoprohlídky nemovitostí v nabídce.

 

Kam dál?

Existují i jiné nástroje než videoprohlídka: jsou to 3D virtuální skeny, které si můžete nechat udělat na zakázku. Sami si pak můžete vytvořit působivé 360°fotky. Jak na to? To se dozvíte v následujícím díle našeho seriálu, který vyjde už zítra, 24. dubna 2020. 

Od 20. do 25. dubna postupně vyjde těchto 5 článků: