48 825 aktuálních nabídek
od 957 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo Mladí Češi opouštějí mamahotely a může za to také koronavirus Mladí Češi opouštějí mamahotely a může za to také koronavirus

    Co donutilo mladé Čechy opouštět ve větším počtu mamahotely? Statistiky se nám snaží napovědět. V každém případě je dlouhé pobývání u rodičů nelichotivým trendem, který byl a je dlouhodobě kritizován. Do osamostatnění se však mladých Čechům příliš nechtělo. Až do koronakrize a období relativně krátce před ní. Co se stalo? Jaké impulzy pohnuly s myšlením našich mladých, ale i třicátníků a čtyřicátníků?

  • Logo Jak ocenit nemovitost a další majetek v dědickém řízení Jak ocenit nemovitost a další majetek v dědickém řízení

    Úmrtí blízké osoby je jedno z nejtěžších období v životě. Vedle smutku však musí pozůstalí řešit i praktické záležitosti spojené s úmrtím. Stávají se totiž účastníky dědického řízení, v rámci kterého se řeší pozůstalost.

  • Logo Jak si rozdělit finance ve vztahu a proč šetřit na drobné opravy? Jak si rozdělit finance ve vztahu a proč šetřit na drobné opravy?

    Odborníci se shodují na tom, že je důležité mít ve vztahu vyřešené peníze. To ostatně dokazuje také průzkum, podle kterého se až 25 % českých párů hádá kvůli penězům. Jak tedy finance rozdělit a proč si odkládat peníze na drobné opravy bytu?

  • Logo Jak probíhá převod družstevního bytu do osobního vlastnictví a jak dlouho to trvá Jak probíhá převod družstevního bytu do osobního vlastnictví a jak dlouho to trvá

    Převedení družstevního bytu, tedy družstevního podílu na bytovém domě do osobního vlastnictví je u starších bytových družstev poměrně náročné a někdy není ani možné. Záleží na stanovách. Pokud to možné je, nejprve musí být tento převod schválen členskou schůzí, ale až po zaplacení takzvané anuity. U nových bytových družstev je převod o dosti jednodušší, pokud je zakomponován investorem (např. developerem, obcí, městem či krajem) již ve stanovách družstva. I zde je však základní podmínkou splacení anuity.

  • Logo Jak zjistit správnou výši nájmu? Ztrácet čas prohlížením inzerátů už nemusíte Jak zjistit správnou výši nájmu? Ztrácet čas prohlížením inzerátů už nemusíte

    Stanovení optimální výše nájmu vyžaduje neustálé sledování aktuálního dění na trhu s bydlením. Ať už sháníte nového nájemníka, pronájem teprve promýšlíte nebo naopak hledáte nové bydlení v nájmu, současná situace na trhu s bydlením se stává značně nepřehlednou a komplikovanou.

  • Logo Proč se v zimě nemovitosti prodávají mnohem lépe než po zbytek roku Proč se v zimě nemovitosti prodávají mnohem lépe než po zbytek roku

    Sníh si u nás posledních pár let dával na většině území na čas. Letošní zima nás ale zaskočila vydatnou sněhovou nadílkou, a tím znovu přispěla k oživení jedné staré pravdy. V zimě trh s nemovitostmi nezamrzá, a vlastně se při tomto bílém období domy prodávají ještě o něco lépe. Co za tím stojí?

  • Logo Pokud jste loni koupili nemovitost, na podání daně z nemovitosti máte čas jen do konce ledna Pokud jste loni koupili nemovitost, na podání daně z nemovitosti máte čas jen do konce ledna

    Daňové přiznání k dani z nemovitých věcí je třeba podat do konce ledna, pokud jste si v roce 2020 koupili či jinak získali nemovitost. V některých případech je však možné využít výjimky. Jak postupovat, abyste daňové přiznání odevzdali včas a správně?

  • Logo Vybíráte pozemek? Pozor, ať nekoupíte zajíce v pytli! Vybíráte pozemek? Pozor, ať nekoupíte zajíce v pytli!

    Přemýšlíte o koupi pozemku a nevíte, jak vybrat z nabídek a inzerátů ten správný? Jaké faktory ovlivňují ceny pozemků a na co je třeba dát při výběru pozor?

  • Logo Prodáváte chalupu? Ceny rekreačních nemovitostí jsou na vzestupu! Prodáváte chalupu? Ceny rekreačních nemovitostí jsou na vzestupu!

    V posledních několika měsících se mnohonásobně zvedl zájem o rekreační chaty a chalupy. Mohou za to zejména koronavirová opatření. Češi se totiž nechtějí vzdát tuzemské dovolené a raději se pojistí. Jedná se však o rozumný krok?

  • Logo Anděl na drátě poskytuje v době nouzového stavu pomoc seniorům ZDARMA Anděl na drátě poskytuje v době nouzového stavu pomoc seniorům ZDARMA

    Anděl na drátě je registrovaná sociální služba tísňové péče. Její součástí je Linka pomoci a bezpečí pro seniory. Služba funguje tak, že "andělé na drátě" volají pravidelně ve zvoleném intervalu svým klientům a ověřují, zda jsou v pořádku, zda užívají správně léky, jak se jim daří. Zjišťují také, zda senioři nepotřebují s něčím pomoci či něco zařídit. 

  • Logo Jaká jsou práva a povinnosti nájemníka a nájemce? Jaká jsou práva a povinnosti nájemníka a nájemce?

    Vztah nájemce a pronajímatel bývá často velmi komplikovaný. Je tedy pravdou, že pronajímatel je podle nového občanského zákoníku ještě více znevýhodněn? Za jakých podmínek může být vypovězena nájemní smlouva? A co dělat, když dobrovolně neodejde? Tato všechna dosti diskutovaná témata se částečně mění i s novým občanským zákoníkem.

  • Logo Žádné drama na trhu nemovitostí se zatím nekoná. Jaký je aktuální vývoj za času pandemie? Žádné drama na trhu nemovitostí se zatím nekoná. Jaký je aktuální vývoj za času pandemie?

    Možná mnozí z nás očekávali přinejmenším stagnaci nebo spíše pokles cen na trhu nemovitostí v souvislosti s jarní vlnou epidemie coronaviru. Nic takové se však zatím nekoná. Samozřejmě lze najít výjimky nebo odlišný trend regionálně/lokálně či pro daný typ nemovitosti.

  • Logo Převod nemovitosti krok za krokem, od sepsání smlouvy až po změnu majitele na katastru Převod nemovitosti krok za krokem, od sepsání smlouvy až po změnu majitele na katastru

    Nejen prodej a nebo koupě nemovitosti, ale také její získání darem a nebo dědictvím, zahrnují nezbytné úřední procesy, bez kterých se neobejdeme. Jak správně postupovat?

  • Logo Odhad-zdarma.cz vypočítá tržní cenu nemovitosti i výši nájmu online a bez vkládání kontaktních údajů Odhad-zdarma.cz vypočítá tržní cenu nemovitosti i výši nájmu online a bez vkládání kontaktních údajů

    Určitě to znáte, zadáte parametry do kalkulačky, úspěšně projdete několik kroků a nakonec zjistíte, že získání výsledku je podmíněno poskytnutím kontaktních údajů. Jakub Zámiš, zakladatel online kalkulačky Odhad-zdarma.cz se to před několika lety rozhodl změnit. Sestavil tým IT odborníků, odhadců nemovitostí, analytiků i realitních makléřů a vznikla online kalkulačka, která umí vypočítat tržní cenu nemovitosti i optimální výši nájmu. To vše bez nutnosti zadávání kontaktních údajů a zdarma.

  • Logo Veletrh FOR INTERIOR představí unikátní expozici nábytkových řešení INSPIRACE PRO BYDLENÍ Veletrh FOR INTERIOR představí unikátní expozici nábytkových řešení INSPIRACE PRO BYDLENÍ

    Veletrh nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR INTERIOR uvede během svého podzimního ročníku unikátní kompilaci interiérů s názvem INSPIRACE PRO BYDLENÍ. Ve dnech 1. až 4. října v PVA EXPO PRAHA najdou návštěvníci veletrhu pět interiérových variant s kombinacemi nábytkových řešení v domácnosti. Pro tipy i pro rady od uznávaných designérů si zájemci mohou přijít na každodenní komentované prohlídky po dobu konání akce. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

  • Logo Střechy Praha 2021 v tradičním termínu Střechy Praha 2021 v tradičním termínu

    23. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA proběhne společně s veletrhy SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA v tradičním termínu na začátku února, konkrétně ve dnech 4. až 6. 2. 2021 na výstavišti v Praze Letňanech.

  • Logo Odpovídají současné ceny panelových bytů tomu, co nabízejí svým obyvatelům? Odpovídají současné ceny panelových bytů tomu, co nabízejí svým obyvatelům?

    Na našem území vznikala v dobách především 2. poloviny 20. století panelová sídliště, která se postupně stala velmi rozšířeným druhem bydlení. V současné době je v ČR asi 1,2 miliónu bytů právě v panelových domech. Najdeme je nejen ve městech, ale často i na vesnicích, kde byla výstavba motivována například potřebou podnikových bytů pro pracovníky v blízkých zemědělských či průmyslových podnicích. Ve větších městech tvoří panelové domy a sídliště nejdůležitější část bytového fondu. Nespornou výhodou života v panelovém sídlišti bývá dobrá dopravní dostupnost, blízkost obchodů, škol a zdravotnických zařízení.

  • Logo Veletrh FOR GASTRO & HOTEL představí program šitý profesionálům na míru Veletrh FOR GASTRO & HOTEL představí program šitý profesionálům na míru

    Již podesáté se uskuteční veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL, a to od 1. do 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Kromě představení novinek a moderních technologií z oboru je připraven i atraktivní doprovodný program. A to vše v bezpečném areálu zajišťujícím maximální komfort návštěvníků i vystavovatelů. Na co se můžete těšit? 

  • Logo Stavební veletrh FOR ARCH bude v září klíčovou událostí v oboru Stavební veletrh FOR ARCH bude v září klíčovou událostí v oboru

    Stavební veletrh FOR ARCH odstartuje již čtvrtou dekádu své existence. Ve dnech 22. až 26. září 2020 jako jedna z nejvýznamnějších akcí oboru představí v PVA EXPO PRAHA novinky, trendy a produkty napříč stavebními odvětvími. FOR ARCH je jedním pilířů oboru, který podpoří nutný restart ekonomiky a už po jednatřicáté se stane místem pro uskutečňování obchodních kontraktů. Letňanský areál se navíc proměnil v zónu s maximální bezpečností a je připraven zajistit bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD. Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

  • Logo Budou sazby hypoték klesat a nebo růst? Budou sazby hypoték klesat a nebo růst?

    Během srpna došlo k dalšímu drobnému poklesu nabídkových sazeb hypoték. Průměrná nabídková sazba měřená indexem GOFI70 meziměsíčně klesla z červencových 2,11 % na 2,07 %. Z monitorovaných 14 bankovních poskytovatelů hypoték své sazby snížila Sberbank a k meziměsíčnímu poklesu GOFI indexu pomohlo i zlevnění v bance Creditas, které přišlo až v závěru července.

TOPlist