48 374 aktuálních nabídek
od 963 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo Nejlepší exponáty veletrhu FOR ARCH získaly ocenění GRAND PRIX Nejlepší exponáty veletrhu FOR ARCH získaly ocenění GRAND PRIX

    V úterý 19. září začal 28. ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH. Odborná porota i letos vybírala ty nejlepší exponáty a technologie. Ocenění GRAND PRIX udělila pěti ze šestačtyřiceti přihlášených exponátů. Dalších šest získalo čestné uznání. Generálním partnerem veletrhu FOR ARCH 2017 je Skupina ČEZ. Oficiálními vozy veletrhu FOR ARCH jsou automobily značky FORD.

  • Logo Termín uzávěrky za zvýhodněné ceny je již 30.9. 2017 Termín uzávěrky za zvýhodněné ceny je již 30.9. 2017

    Využijte nižší ceny účasti a bonusy připravené u příležitosti 20. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA. Bonusy mohou využít i vystavovatelé souběžných akcí SOLAR-ŘEMESLO-PURPO PRAHA. Uzávěrka je již 30. 9. 2017! Soubor veletrhů proběhne 8. – 10. 2. 2018 v PVA EXPO PRAHA Letňany. Přihláškové materiály včetně bonusů jsou k dispozici na www.strechy-praha.cz.

  • Logo Nenechte si ujít mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH Nenechte si ujít mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH

    Blíží se čas jednoho z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších veletrhů v České republice. V pořadí osmadvacátý ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH se uskuteční ve dnech 19. až 23. září v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

  • Logo Startují další dotace z programu Nová zelená úsporám Startují další dotace z programu Nová zelená úsporám

    Dotační program Nová zelená úsporám rozšířil opět své možnosti. Včera byla spuštěna pravidla, podle kterých mohou lidé získat až 40tisícový bonus za kombinaci zateplení a pořízení úsporného zdroje vytápění. 150 tisíci korunami podporuje SFŽP zase výstavbu větších rodinných solárních fotovoltaických elektráren. Od 7. záři navíc budou opět přijímány žádosti v očekávaném druhém kole programu Dešťovka. Podrobné informace získají návštěvníci mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH na stánku Státního fondu životního prostředí v Hale 1.

  • Logo Kdo uspěje v soutěži GRAND PRIX? Kdo uspěje v soutěži GRAND PRIX?

    Nejlepší exponát či technologii mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH vybere letos opět odborná porota. O prestižní ocenění GRAND PRIX mají zájem desítky firem. Ty přihlásily to nejlepší ze svého portfolia do této soutěže. Letos poprvé budou moci navíc soutěžní exponáty a technologie vystavit na speciální expozici TECHNOLOGICKÉHO FÓRA. Přihlášené společnosti mají možnost pronajmout si mobilní sál pro 40 osob na dobu 30 minut s projektorem a plátnem.

  • Logo FOR ARCH přinese jedinečné setkání odborníků FOR ARCH přinese jedinečné setkání odborníků

    Premiéru na letošním ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH bude mít TECHNOLOGICKÉ FÓRUM – jednodenní diskusní setkání investorů, developerů, projektantů, představitelů státní správy, samosprávy, akademické obce a vystavovatelů.

  • Logo Veletrh dekorací a dárkového zboží FOR DECOR & HOME Veletrh dekorací a dárkového zboží FOR DECOR & HOME

    Od 7. do 9. září 2017 se v areálu PVA EXPO PRAHA uskuteční v pořadí 4. kontraktační veletrh dekorací, skla, bytových a kuchyňských doplňků a dárkového zboží FOR DECOR & HOME. Prim bude hrát tematika Vánoc a vánočního zboží. Připraven je lákavý doprovodný program: designová přehlídka VÁNOČNÍ TRENDY 2017, floristická show nebo workshop, díky kterému se zdokonalíte v balení vánočních dárků. 

  • Logo Na veletrhu FOR INTERIOR najdou návštěvníci inspiraci na lepší bydlení Na veletrhu FOR INTERIOR najdou návštěvníci inspiraci na lepší bydlení

    Inspiraci pro vylepšení svého stávajícího bydlení nebo ještě nezařízených domů a bytů najdou lidé na oblíbeném podzimním veletrhu nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR INTERIOR, který se uskuteční 5. až 8. října v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Ve čtyřech halách jim to nejlepší ze své nabídky představí téměř 500 vystavovatelů. 

  • Logo Kvalitní rozpočtáři šetří firmám peníze Kvalitní rozpočtáři šetří firmám peníze

    Drobní stavitelé ale i velké stavební firmy dobře vědí, jak důležitý je pro kalkulaci nákladů kvalitní rozpočtář. Ten, kdo staví svépomocí, má většinou napjatý rozpočet a počítá každou korunu. Při nekvalitním odhadu stavebních nákladů mu může rekonstrukce přinést spoustu nepříjemností. Stavební firmy jsou zase velmi dobře poučené z let minulých a současných, kdy veřejní i soukromí investoři neschvalovali jakékoliv vícenáklady. 

  • Logo Jubilejní 20. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA Jubilejní 20. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA

    Veletrh STŘECHY PRAHA, který je dlouhodobě nejvýznamnější přehlídkou výrobků, materiálů a technologií z oblasti staveb a renovací střech ve střední Evropě, oslaví 20 let svého trvání. Veletrhu se každoročně účastní naprostá většina českých firem z oboru a prostřednictvím českých zastoupení i světová špička. Jubilejní ročník se bude konat 8. – 10. 2. 2018 v PVA EXPO PRAHA Letňany, společně s veletrhy SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA a PURPO PRAHA.

  • Logo Vánoční trendy pro rok 2017 Vánoční trendy pro rok 2017

    Vánoce jsou sice ještě daleko, ale čeští i světoví profesionálové už vědí, jaké budou letošní trendy! Pokud to zajímá i vás, pak byste neměli chybět na 4. kontraktačním veletrhu FOR DECOR & HOME, který se uskuteční od 7. do 9. září 2017 v areálu PVA EXPO PRAHA. V rámci odborného doprovodného programu budou představeny nejnovější vánoční trendy ve čtyřech samostatných expozicích, které chystají přední čeští floristé: Jan Karnet, Lukáš Kouřil, Matúš Danko a Petr Sikora.

  • Logo Kámen přírodní i umělý je in! Kámen přírodní i umělý je in!

    Obkladových i podlahových materiálů, které je možné využít v interiéru, je nespočet. Pro wellness však všechny vhodné nejsou. Mezi ty, které těmto místnostem svědčí a navíc jim dodávají nádech luxusu, patří kámen, a to přírodní i umělý. 

  • Logo Nízkoenergetické a pasivní domy musí být neprůvzdušné Nízkoenergetické a pasivní domy musí být neprůvzdušné

    Vysoké náklady na vytápění rodinných a bytových domů vedou lidi, ale i developery, ke stále častějšímu rozhodnutí postavit nemovitost, která bude v nízkoenergetickém či pasivním standardu. Na výstavbu těchto typů budov je možné získat dotaci z programu Nová zelená úsporám, kterou prostřednictvím Státního fondu životního prostředí ČR poskytuje Ministerstvo životního prostředí, aby podpořilo úspory energií a také využití obnovitelných zdrojů energií.

  • Logo Nepřehlédněte MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS 2017! Nepřehlédněte MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS 2017!

    V pořadí osmadvacátý ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční ve dnech 19. až 23. září v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech, i letos přinese velmi oblíbená a předem plánovaná dvoustranná obchodní jednání MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS 2017 (MBM) s bohatým doprovodným programem. Velmi zajímavou akcí bude další ročník konference POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB, kde se budete moci seznámit s nejnovějšími oborovými trendy v požární bezpečnosti v oblasti technických zařízení budov.

  • Logo V dřevostavbách panuje v létě příjemné klima V dřevostavbách panuje v létě příjemné klima

    Mezi časté obavy zájemců o dřevostavbu patří teploty interiéru, kterých je možné dosáhnout v zimě i v létě. Díky malé akumulační schopnosti dřeva, tedy i dřevostaveb, se dům na rozdíl od jiných typů konstrukcí rychle vyhřeje, ale zároveň velmi rychle vychladne. To šetří majitelům finanční prostředky na vytápění v zimních měsících a zpříjemňuje jim život v horkém létě. 

  • Logo Slunce dokáže v domě zajistit teplo i elektřinu Slunce dokáže v domě zajistit teplo i elektřinu

    Sluneční energie je jedním z obnovitelných zdrojů energie, který je podporovaný státem, konkrétně dotačním programem Nová zelená úsporám Státního fondu životního prostředí ČR. Finanční podporu na pořízení a instalaci solárních termických a fotovoltaických systémů mohou získat jak majitelé novostaveb, tak vlastníci domů, kteří se rozhodli vyměnit stávající topnou soustavu za novou, efektivnější a ekologičtější.

  • Logo Chytrá města budoucnosti na veletrhu FOR ARCH Chytrá města budoucnosti na veletrhu FOR ARCH

    Velkou novinku představí ve svém programu letošní mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH v podobě jednodenního TECHNOLOGICKÉHO FÓRA, na němž se investoři, developeři i zástupci samosprávy budou moci seznámit s nejnovějšími technologickými trendy a produkty. Pozornost bude zaměřena na novelu stavebního zákona, chytré budovy a města, včetně problematiky získání odpovídajících dotačních titulů. V pořadí osmadvacátý ročník veletrhu FOR ARCH se uskuteční ve dnech 19. až 23. září v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. 

  • Logo Výběr dřevostavby záleží na životním stylu Výběr dřevostavby záleží na životním stylu

    Dřevostavby jsou v dnešní době stále oblíbenější. Lidé, kteří mají o tento typ bydlení zájem, si mohou vybírat z více variant těchto staveb. Na první pohled je jasné, že mezi dřevostavby patří sruby a roubenky. Sruby a roubenky mají přiznané dřevo, nejsou omítnuté zevnitř ani zvenčí, nejsou zateplené vrstvou polystyrenu nebo minerální vaty ani obložené sádrokartonem. Dřevo je velmi dobrý, přirozený tepelný izolant, a tak to není nutné ani žádoucí. Dřevo navíc dýchá, takže působí jako přirozené větrání.

  • Logo Je inteligentní domácnost bezpečná? Je inteligentní domácnost bezpečná?

    Poplachové systémy jsou jedním z prvků inteligentních budov. Zatímco inteligentní domácnost je maximálně otevřená, propojená a liberální, poplachové systémy mají za úkol obyvatele a uživatele budov chránit. Snaží se tedy o úplný opak, a to přesto, že u každého instalovaného bezpečnostního systému je dnes velice jednoduché sdílení dat prakticky kdekoliv v „lokální i globální“ síti. Předpokladem je také integrace s jinými systémy, ať už bezpečnostními, provozními nebo třeba personálními.

  • Logo Hypotéky s LTV 80+ se vlivem ČNB stávají nedostatkovým zbožím a zdražují Hypotéky s LTV 80+ se vlivem ČNB stávají nedostatkovým zbožím a zdražují

    Limity LTV, které bankám nastavila ČNB, zdaleka neodpovídají poptávce. Zájem o úvěry, kterými klienti mohou uhradit více než 80 % ceny nemovitosti vysoce převyšuje stanovenou kvótu a tyto úvěry se začínají stávat nedostatkovým zbožím. A tomu bohužel odpovídá i jejich cena. 

TOPlist