48 817 aktuálních nabídek
od 955 realitních kanceláří a soukromníků

Články, rady, tipy a návody - Články

  • Logo 10 tipů, jak si vybrat realitního makléře 10 tipů, jak si vybrat realitního makléře

    Samotné rozhodnutí, že prodáte svůj byt či dům, bude vaší životní investicí a volbou, na kterou budete po celý zbytek života vzpomínat. Výběr vhodného realitního makléře je jedním ze zásadních aspektů celého procesu prodeje nemovitosti a měli byste mu proto věnovat náležitou pozornost.

  • Logo Je lepší prodat byt přes realitní kancelář a nebo vlastními silami? Je lepší prodat byt přes realitní kancelář a nebo vlastními silami?

    Realitní kanceláře si berou provizi přibližně ve výši 3 - 5% z ceny nemovitosti. Je to sice náklad navíc, ale na druhou stranu vám mohou pomoci spoustu peněz vydělat, ušetřit a zajistit vám bezpečnost prodeje.

  • Logo Hypotéky pro cizince? Jak kde Hypotéky pro cizince? Jak kde

    Banky uplatňují při financování klientů ze zahraničí rozdílné přístupy. Některé země a jejich občané jsou z pohledu metodiky bank jen těžko profinancovatelní, na druhou stranu například klientům z Ruské federace se přístup k financování v posledních letech zlepšil. Jaká jsou pro cizince hlavní kritéria pro získání hypotéky? 

  • Logo Snižte si daně o zaplacené úroky z úvěrů na bydlení Snižte si daně o zaplacené úroky z úvěrů na bydlení

    Také v letošním roce platí, že po splnění podmínek odečitatelnosti lze ze základu daně z příjmů odečíst sumu úroků až do výše 300 000 Kč ročně. Jaké jsou podmínky splnění nároku a jaký bude mít dopad zvažované snížení limitu na 80 000 Kč? 

  • Logo Výhody a nevýhody prodeje nemovitosti přes realitní kancelář Výhody a nevýhody prodeje nemovitosti přes realitní kancelář

    Realitní kancelář vám může pomoci získat peníze navíc, ale musíte velmi obezřetně vybírat, která je pro vás ta vhodná. Jaké výhody a nevýhody přináší spolupráce s realitní kanceláří?

  • Logo Chystáte se prodat svoji nemovitost sami? Chystáte se prodat svoji nemovitost sami?

    Už jste se rozhodli udělat ten krok a prodat si svůj dům, byt či pozemek (nemovitost) sami? Možná vám pár lidí z vašeho okolí řeklo, že byste to neměli dělat, že je to bláznivý krok, a že to v žádném případě sami nezvládnete. Nicméně už jste rozhodnuti, že ušetříte 3 – 5% za provizi realitní kanceláři? Nezapomínejte si spočítat, zda náklady, které vás bude prodej svépomocí stát, nebudou stejné nebo vyšší, než kdybyste o pomoc požádali realitní kancelář. V tomto článku vám poskytneme několik zásadních rad, jak to provést.

  • Logo Když hypotéku, tak jedině s akční cenou Když hypotéku, tak jedině s akční cenou

    Podle statistik společnosti GOLEM FINANCE hypoteční banky realizovaly v uplynulém roce 269 akcí spojených s poskytováním hypoték. Nejčastěji banky lákaly klienty na snížení poplatku za zpracování úvěru. 

  • Logo 4 tipy jak získat za svou nemovitost co nejvíce peněz 4 tipy jak získat za svou nemovitost co nejvíce peněz

    Prodávat nemovitost je hra, jejíž pravidla stanovuje vyvíjející se trh. Soutěží se v tom, jak být nejvíc vidět, jak dostat co nejvíce nabídek a utržit tak nejlepší možnou cenu. Kupující mají velké množství voleb a nemusejí tedy koupit zrovna to, co prodáváte právě vy. Váš dům, byt či pozemek jsou pouze jedním v moři nemovitostí označených nápisem "na prodej." Proto vše dobře promyslete, než začnete nemovitost inzerovat.

  • Logo Přehled daní a plateb spojených s nemovitostmi Přehled daní a plateb spojených s nemovitostmi

    Jak je to od Nového roku s daní z převodu nemovitosti, daní z nemovitosti, daní z příjmu z prodeje nemovitosti, daní z pozemků a staveb?

  • Logo Stavební spořitelny se odrazily ode dna a letos posílí Stavební spořitelny se odrazily ode dna a letos posílí

    V naší první analýze roku 2013 jsme očekávali, že stavební spořitelny poskytnou úvěry za 45 miliard korun. Tato predikce se téměř do puntíku naplnila. Celková hodnota loni sjednaných úvěrů dosáhla 44,7 miliardy korun. Rostl i počet nově uzavřených smluv.

  • Logo Hypoteční spořitelna přichází s hypotékou za méně než 2 procenta Hypoteční spořitelna přichází s hypotékou za méně než 2 procenta

    Nová HYPOTÉKA ZA JEDNIČKU by se měla stát vlajkovou lodí produktové nabídky hypoték pro rok 2014. O hypotéku s úrokovou sazbou začínající jedničkou si klienti mohou zažádat od 5. 1. 2014. 

  • Logo Proč a jak nahlížet do katastru nemovitostí Proč a jak nahlížet do katastru nemovitostí

    V České republice máme v současnosti dvě možnosti, jak získat informace z katastru nemovitostí. Jednodušší je použít elektronickou aplikaci nahlížení do katastru. Je rychlejší a pro orientační potřeby jeho uživatelů naprosto vyhovující. Nicméně zde nelze nalézt veškeré informace. Nejenže do elektronické podoby nebylo ještě přeneseno celé území České republiky, nýbrž zde také nenajdete například nabývací tituly k nemovitostem (např. kupní smlouva, darovací smlouva apod.), nebo přesný charakter věcných břemen. 

  • Logo 3 věci, které je třeba na katastru stihnout do konce roku 3 věci, které je třeba na katastru stihnout do konce roku

    Do konce roku 2013 zbývá posledních pár dnů. Od ledna začíná platit nový občanský zákoník (NOZ) a také nový katastrální zákon, což přináší celou řadu změn souvisejících s fungováním katastru nemovitostí (KN). Co je potřeba stihnout před příchodem nového roku?

  • Logo Změny v novém občanském zákoníku týkající se nemovitostí Změny v novém občanském zákoníku týkající se nemovitostí

    Nový občanský zákoník, který bude platit od 1.1. 2014 přináší řadu změn i ve vztahu k vlastnictví nemovitostí. Stavba se stane součástí pozemku, ke změně dojde i u daně z převodu nemovitosti, znaleckého posudku, předkupního práva, které zaniká, sousedských vztahů a práv, reklamací, zápisů do katastru nemovitostí a vztahů pronajímatele a nájemce.

  • Logo V Praze se konalo největší setkání realitních odborníků ve Střední Evropě V Praze se konalo největší setkání realitních odborníků ve Střední Evropě

    Čtvrtý ročník Realitního kongresu přivítal rekordní počet účastníků z řad manažerů realitních kanceláří, poradenských a developerských firem a dalších hráčů realitního trhu. Hovořili zejména o legislativních změnách, které od ledna ovlivní český realitní trh a o jeho dalším vývoji.

  • Logo EVROPA realitní kancelář slaví 15. výročí působení na českém trhu EVROPA realitní kancelář slaví 15. výročí působení na českém trhu

    V letošním roce je tomu již 15 let, co na českém realitním trhu začala nabízet své služby EVROPA realitní kancelář. Za tu dobu společnost prošla zajímavým vývojem, expandovala a protože 15 let existence je už slušné číslo, EVROPA se rozhodla toto výročí patřičně oslavit…

  • Logo Letošní Realitní kongres se zaměří na legislativní změny Letošní Realitní kongres se zaměří na legislativní změny

    Největší setkání realitních profesionálů ve Střední Evropě bude v letošním roce ve znamení legislativních změn a novinek v rezidenčním i komerčním developmentu. Realitní kongres, který bude probíhat 11. listopadu 2013 v Congress Hotelu Clarion na Praze 9 se v letošním roce zaměří na nový občanský zákoník a katastrální zákon, které budou v platnosti od začátku příštího roku. 

  • Logo Co změní nový občanský zákoník na trhu s nemovitostmi Co změní nový občanský zákoník na trhu s nemovitostmi

    Stavba se stane až na výjimky součástí pozemku, nové úpravy čekají vlastnictví bytů, zásadně se změní možnosti ukončení pronájmu bytu – to jsou jen některé z celé řady novinek, které přináší nový občanský zákoník (NOZ) do oblasti realit a obchodování s nemovitostmi. Platit by měl začít od ledna příštího roku. „Jedná se o velmi významné změny, které se dotknou každého vlastníka nemovitosti a výrazně ovlivní prodeje, nákupy či pronájmy bytů a domů,“ říká jednatel Realitní kanceláře Evropa Michal Macek.

  • Logo Jak investovat do nemovitosti Jak investovat do nemovitosti

    Investice do nemovitostí nemusí vždy znamenat její koupi a výnos z ní. Na poli realit se o investici může hovořit také ve spojitosti s koupí franšízové licence na provozování realitních služeb. V čem může být její výhoda oproti standardnímu investování do nemovitostí? V ničem jiném, než že umožňuje rozjet vlastní byznys.

  • Logo Stavební spoření bude posilovat svou pozici Stavební spoření bude posilovat svou pozici

    Stavební spořitelny slaví 20 let na českém trhu. Za celou dobu existence zdejší stavební spořitelny poskytly úvěry za více než 640 mld. Kč*. Jak si stojí úvěry ze stavebního spoření v porovnání s hypotékami? 

TOPlist